Budapesten és Debrecenben is húsvéti koncertet ad a Szent Efrém Férfikar
Dátum: 2022. április 12., kedd, 13:13

A Szent Efrém Férfikar és Lovász Irén áprilisban Budapesten és Debrecenben is húsvéti koncertet ad.

AZ előadók három nemzet zenéiből állították össze a műsort, amelyben magyar, orosz és ukrán imák, szakrális énekek hangzanak el a nagyböjti, a nagyheti és a húsvéti repertoárból. A műsorban helyet kapnak palócföldi, erdélyi, moldvai csángó népénekek, amelyekhez kifejezetten erre az alkalomra készített közös feldolgozást a férfikar és Lovász Irén.

Elhangzanak a Kárpát-medencei görögkatolikus és a bizánci énekhagyomány nagyböjti és húsvéti énekei is, így adva egy kultúrákon átívelő összképet a kereszténység legfontosabb ünnepéről. A hagyományokhoz híven két dalt a közönség is együtt énekelhet majd az előadókkal - közölte az együttes az MTI-vel.

A húsvéti koncertet április 21-én a Kálvin téri református templomban, április 23-án a debreceni Szent Anna-székesegyházban hallhatja a közönség.

A nyolctagú Szent Efrém Férfikar 2002-ben alakult meg, s az utóbbi években Magyarország egyik legnépszerűbb vokális együttesévé vált. A férfikar névadójáról, Szír Szent Efrémről (306-373) - akit már kortársai a Szentlélek hárfája megtisztelő címmel illettek - feljegyezték, hogy énekei, himnuszai sok embert vezettek vissza az "igaz útra". A Szent Efrém Férfikar missziójának tekinti a kultúrák közötti párbeszéd kialakítását, így egyfajta béketeremtő szerepük van a Kelet és a Nyugat között.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Maurice Joxant-nak, Lautrec barátjának az a gondolata támadt, hogy Lautrecnek bizonyára örömet szerezne, ha kijárná neki a Becsületrendet.
 
A múlt század francia irodalmának egyforma büszkesége a két Dumas: apa és fia. Az öreg Dumas leghíresebb, legismertebb művei a „Három testőr" és a „Gróf Monte Christo" sorozat. A fiatal Dumas legjobb műve a Kaméliás hölgy, amely Puccini Traviata című operája szövegköny-vének alapjául is szolgált.
Aforizmák
„ A világ nagy emberei általában nem voltak nagy tudósok, a nagy tudósok pedig nem voltak nagy emberek."
Holmes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ