Palojtay János ad zongoraestet a Zeneakadémián
Dátum: 2022. május 1., vasárnap, 9:27

Palojtay János ad szólóaestet május 4-én a Zeneakadémián az MVM Koncertek - A Zongora-sorozatban.

Egy hónapon belül a világ híres hangversenytermeiben ad koncertet a fiatal zongoraművész: a Concertgebouw Amsterdam (április 24.) után és a brüsszeli Bozar (május 22.) előtt Budapesten, a Zeneakadémia Nagytermében szólóesten hallgathatja meg Palojtay Jánost a magyar közönség. Az esten Schumann, Franck és Debussy művei szólalnak meg - közölték a szervezők az MTI-vel.

Palojtay János generációjának egyik legizgalmasabb egyénisége. Nemzetközi karrierjét 2012-ben a Santanderi Paloma O´Shea zongoraversenyen elért 3. helyezése indította útjára, melynek köszönhetően Spanyolország, Franciaország, Ausztria és Olaszország jelentős hangversenytermeiben, köztük a madridi Auditorio Nacional és a párizsi Salle Cortot falai közt adott szólókoncerteket.

Lev Szivkov csellistával, állandó kamarapartnerével a New York-i Carnegie Hallban és a San Francisco-i Herbst Theatre-ben is adott koncertet. Szóló- és kamarazenei fellépései közül kiemelkednek a hamburgi Elbphilharmonie, a brüsszeli Palais des Beaux Arts, a grazi Ligeti Saal, és a barcelonai Auditorium színpadán adott koncertjei.

Európa és az Egyesült Államok mellett Palojtay Ázsia több országában, köztük India, Taiwan és Dél-Korea hangversenytermeiben is bemutatkozott.

Előadói stílusát nagyban meghatározza, hogy számos különböző zenei nyelven improvizál, barokk stílusban éppúgy, mint kortárs vagy jazz területen. Improvizációihoz hasonlóan klasszikus interpretációit is az analitikus gondolkodás és az ösztönszerűség egyensúlya teszi egyedivé.

A koncertre jegyek vásárolhatók a Zeneakadémia jegypénztárában és a www.azongora.hu honlapon. A koncertekre az elmaradt MVM Koncertek jegytulajdonosai is regisztrálhatnak az mvmkoncertek@gmail.com e-mail-címen.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy frissen szerződtetett fiatal énekes abban a szerencsében részesült, hogy az Opera színészbüféjében összebotlott Székely Mihállyal, a világhírű basszistával. Az újonc megragadta az alkalmat, hogy bemutatkozzék a nagy művésznek.
 
A nagy színésznek egy darabban fel kellett olvasni egy levelet, ezért sosem tanulta meg a levél szövegét. A fiatal, kezdő színész, aki a levélhozó inast játszotta, úgy gondolta, megtréfálja híres kollégáját és a jelenetbe a megírt levél helyett egy üres papírt vitt be.
Aforizmák
„ Ellenségeinken mérhetjük fel, milyen magasan állunk."
Capus
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ