Zenei programok, néptánc és játékok a Fesztiválzenekar családi napján
Dátum: 2022. május 19., csütörtök, 16:34

Zenei programok, néptánc és játékok is várják a látogatókat a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) családi napján május 28-án Budapesten, az Aquincumi Múzeumban.

Az egész napos ingyenes családi napon óránként kezdődnek a zenei programok, emellett kézműves foglalkozásokon, néptáncon és játékokon vehetnek részt a gyerekek, aznap az Aquincumi múzeum gyűjteménye is ingyenesen tekinthető meg, de zenei vásárral is készülnek - tájékoztatták a szervezők az MTI-t csütörtökön.

Mint írják, az eseményen a látogatók a Fesztiválzenekar következő évadára szóló bérletei és jegyei, illetve ajándéktárgyai közül válogathatnak. A zenei program 11 órakor a Zenevár mesejátékkal kezdődik, majd a BFZ Felfedező edukációs honlap szereplőjével, Sodró Eliza színésznővel a gyerekek élőben is teljesíthetnek egy zenei kihívást.

Lesz népzenei koncert, ütősök lépnek fel, a gyerekeket Kakaókoncert várja és Hangszerkóstoló, amelyen a BFZ muzsikusai segítenek nekik kipróbálni a hangszereket.

Felnőtteknek szóló zenei programok közül regisztrációhoz kötött két kamarakoncert a múzeum épületében, de fúvósok fellépése is szerepel a programban.

Mind ezek mellett kézműves és egyéb foglalkozásokkal is készül a BFZ, és a múzeum híres leletéről, az aquincumi víziorgonáról is hallható lesz előadás - áll a közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jávor Pál nemcsak a színpadon és a filmekben szeretett mulatni, hanem a szabad idejében is. Még fiatal színész volt, amikor egy éjjel az egész havi fízetését elszórakozta.
 
J. S. Bach rajongott az orgonákért. Amikor eljátszotta legújabb műveit a hangszeren, hallgatósága mindig álmélkodva figyelte a mester virtuóz technikáját.
Aforizmák
„ Ha kivágtad az utolsó fát és megmérgezted az utolsó folyót, rá fogsz jönni arra, hogy a pénzt nem lehet megenni."
Indán közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ