Cziffra 100 - Balázs János Dohában lép fel a Katari Filharmonikusokkal
Dátum: 2022. június 2., csütörtök, 17:34

Balázs János Kossuth-és Liszt Ferenc-díjas magyar zongoraművész pénteken Dohában lép fel a Katari Filharmonikusok vendégeként, az esten Liszt legfőbb műveit adják elő Pablo Mielgo spanyol karmester vezényletével, a Cziffra 100 programsorozat részeként.

A Cziffra György-emlékév programjainak következő állomásán Katarban csendül fel Liszt I. zongoraversenye, amelyet a szerző több mint 25 év alatt formált véglegesre, de hallható lesz a Les Préludes, Liszt szimfonikus költeményei közül a legismertebb mű is. A koncertnek a Katarban épülő, Katara nevű kulturális faluban található operaház ad otthont - tájékoztatták a szervezők az MTI-t csütörtökön.

Mint írják, a multikulturális Katari Filharmonikusok muzsikusai tucatnyi államból érkeztek az öböl-menti országba, több magyar zeneművész is tagja a zenekarnak, elsősorban a fúvósok között. Katari Filharmonikusok zenekar rendszeresen foglalkoztat nemzetközi sztárokat és a Közel-Kelet mellett a világ leghíresebb pódiumain lép fel.

További nemzetközi fellépésekkel folytatódnak a Cziffra György-emlékév programjai. Katar után Stuttgartban, Varsóban és Bécsben vendégszerepel Balázs János más magyar művészekkel és az általa mentorált fiatal tehetségekkel. A koncerteken a "zene szabadságának jegyében" a klasszikus zene és klasszikus zenei improvizáció mellett más műfajok is szerepet kapnak.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
 
Jászai Mari vidéken vendégszerepelt. A partnere csapnivalóan gyenge színész volt. Jászai a próbán küzdött vele, tanította, magyarázott neki – eredménytelenül.
Aforizmák
„ Mondd meg, mit olvasol, és én megmondom – kitől loptad a könyvet."
Ilf
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ