Visszahívták koncertezni a Concerto Budapest zenekart az Egyesült Királyságba
Dátum: 2022. június 17., péntek, 15:56

A jövő évre is visszahívták koncertezni a Concerto Budapest zenekart az Egyesült Királyságba.

A Concerto Budapest június 5. és 13. között nagyszabású turnén vett részt a világhírű zongoraművész, Angela Hewitt részvételével a legjelentősebb művészeket és zenekarokat képviselő IMG Artists UK szervezésében.

A 6 állomásból álló koncertsorozat a londoni Cadogan Hall-ban kezdődött, majd többek közt Guildford, Basingstoke, a legendás Birmingham Symphony Hall, valamint a manchesteri Bridgewater Hall után az edinburghi Usher Hallban zárult - közölte a zenekar szerdán az MTI-vel.

A zenekar még az edinburghi reptéren várt a beszállásra, amikor a turnét szervező IMG Artists hivatalosan visszahívta a zenekart 2023 őszére az Egyesült Királyság legrangosabb koncerthelyszíneire.

Keller András, a Concerto Budapest zeneigazgatója kiemelkedő jelentőségűnek nevezte a turnét, amelyen Bartók, Kodály, Mozart, Beethoven és Enescu műveit szólaltatták meg.

"A legnagyobb presztízsű helyeken vezényelte Keller András a zenekart, és már a londoni Cadogan Hall-ban jelen voltak a legkomolyabb angol lapok sztár kritikusai, akik a világ legjobb zenekaraihoz vannak szokva. Lényegében így már Londonban eldőlt a turné sikere nemcsak a közönség álló tapsával, hanem a rendkívül pozitív kritikai fogadtatással, és innentől ez folytatódott végig a turnén" - idézi a közlemény Szabó Stein Imre, a zenekar nemzetközi stratégiai főtanácsadója szavait.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jack London amerikai írót egyszer az orvos szigorú zöldségdiétára fogta, semmi mást nem ehetett.
 
Voltaire-t egy vita hevében ellenfele idiótának nevezete. Voltaire derűsen nézett rá, és így szólt:
Aforizmák
„ Egy kiadó felkért, hogy írjak könyvet a festészeti eljárásokról. Megírtam. Mialatt dolgoztam rajta, megtanultam festeni."
Salvador Dali
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ