Országszerte koncertekkel várja a közönséget a Filharmónia Magyarország
Dátum: 2022. június 29., szerda, 15:46

Júliusban a Régi Zenei Napok, augusztusban az Orgonák éjszakája és az országos OrgonaPont programsorozat, szeptemberben pedig a Zeneszüret Fesztivál koncertjei várják a közönséget a Filharmónia Magyarország szervezésében.

Július 2. és 9. között Vácon rendezik meg a 38. Régi Zenei Napokat, amelyek középpontjában idén a francia barokk áll - mondta el Vashegyi György, a Haydneum rezidens együttesei, a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar művészeti vezetője a Filharmónia Fesztivál Nyár elnevezésű sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.

Az OrgonaPont programsorozatot augusztusban rendezik, ennek kiemelt eseménye augusztus 6-án az Orgonák éjszakája - közölte Szamosi Szabolcs, a Filharmónia Magyarország ügyvezető igazgatója.

Gyulán az Almássy-kastélypark, Miskolcon a Nyilas Misi Ház udvara, Sopronban a Lenck-villa ad otthont nyáresti koncerteknek. Szeptember 8-án José Cura tenor és a Filharmonikus Zenekar nyitja a zenés hétvégét a pécsi Kodály Központban - ismertette a további programokat az ügyvezető igazgató.

A Zeneszüret Fesztivál szeptember 8. és 11. között várja az érdeklődőket. Az OrgonaPont programsorozatban szinte az egész ország területén megszólal az orgona olyan fellépőkkel, mint Miklósa Erika, Palya Bea, Sebestyén Márta, Szokolay Dongó Balázs, Vizin Viktória, a Határontúli Magyar Zenészek Szimfonikus Zenekara és az Anima Musicae Kamarazenekar.

Az orgonák éjszakáján Pálúr János és Zséda Pécsen, Mészáros Zsolt Máté és Dúlfalvy Éva Végh Lajos homokanimációjával kísért koncertje a Mátyás-templomban, Szirtes Edina Mókus és Kővári Péter improvizációs estje Tihanyban várja a közönséget.

A Régi Zenei Napok nyitókoncertjén Lalande művei szólalnak meg a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar, valamint külföldi szólisták előadásában. Július 4-én Béatrice Martin ad csembalókoncertet, július 9-én ingyenes kurzuszáró hangversennyel, valamint az Ensemble Les Surprises zenekar és kórus koncertjével zárul a fesztivál.

Vashegyi György kitért arra is, hogy a Fertőd-Eszterházán található Esterházy-kastély augusztusban 11 alkalommal ad otthont annak a vonósnégyes-koncertsorozatnak, amelyen a Végh Sándor Vonósnégyes program mentorai és ösztöndíjasai is fellépnek.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Két bíboros szemrehányást tett Rafaellónak, hogy egy festményen Péter és Pál apostol arcát nagyon pirosra festette.
 
A híres debreceni komikus az ország másik végében szerepel. Szünetben bemegy az öltözőjébe egy felhevült anya a lányával, és lelkesen mondja:
Aforizmák
„ Még a trónszéken is kifényesedik a nadrág."
Lec
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ