Elkezdődött a KOTTA fesztivál Hajdúböszörményben
Dátum: 2022. agusztus 5., péntek, 6:50

Ismét a régi, KOTTA fesztivál néven és egykori helyszínén, a fürdőkerti ifjúsági szabadidőközpontban tartják csütörtöktől Hajdúböszörmény nyári zenei nagyrendezvényét - közölték a szervezők az MTI-vel.

Közleményükben emlékeztettek rá, hogy az első KOTTA fesztivált (Klubok Országos Turisztikai Találkozója) az 1991-ben megalakult Hajdú You Do Ifjúsági Klub és Egyesület rendezte meg 1992-ben. Akkoriban országszerte virágkorát élte a klubélet, ami jó hatással volt a Hajdú You Do Klubra is: képzőművészek tárlatai, filmklubok sora és a C vágány (vonatülésekkel, egykori MÁV rekvizitumokkal berendezve) csalogatta be az érdeklődőket a klubba.

Szabadidős, kulturális és szórakoztató programok sokaságával várta az országos hírűvé vált KOTTA fesztivál a több ezer fiatalt a Fürdőkert területén. A kezdetekben néhány száz fős rendezvény hamarosan 3-4 ezres eseménnyé nőtte ki magát. A fesztivál sikere a multikulturális, szerteágazó művészeti palettában rejlett: színházi, irodalmi előadások, filmvetítések, sportversenyek, szekcióprogramok, és számtalan különböző stílusú zenei program várta az érdeklődőket - írták.

Az utolsó hagyományos KOTTA fesztivált 2008-ban rendezték meg utoljára, azután különböző elnevezéssel tartottak nyári zenei programokat Hajdúböszörményben, most viszont visszakapta régi nevét és helyszínét a találkozó.

Nagyhajú Sándor szervező jelezte: csütörtöktől három napon át mintegy ötven fellépő szórakoztatja a közönséget öt helyszínen. A három nap alatt mások mellett fellép a fürdőkertben Majka, a New Level Empire, a Belga, Manuel, a Hősök, T-Danny, a GWM, a Yamina, az Ámokfutók és az Animal Cannibals - sorolta a szervező.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Örkény István a XX. század derekán alkotott. Az akkori kor (főként a politikai réteg) nem nagyon ismerte el munkásságát, sőt, nem nagyon kedvelte azt. Ezért aztán Örkény úgy döntött, hogy önként felhagy hivatásával, s megpróbálkozik az újságírással.
 
Victor Hugo a nagy francia író egyszer sürgős munka előtt állt. Mivel nem bízott eléggé abban, hogy végig kitart feladata mellett, félig levágta a szakállát és félig a haját, az ollót pedig kidobta az ablakon.
Aforizmák
„ Egy kiadó felkért, hogy írjak könyvet a festészeti eljárásokról. Megírtam. Mialatt dolgoztam rajta, megtanultam festeni."
Salvador Dali
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ