Szeptemberben több helyszínen is fellép a Liszt Ferenc Kamarazenekar
Dátum: 2022. agusztus 31., szerda, 14:58

Szeptemberben több helyszínen is fellép a Liszt Ferenc Kamarazenekar, amely megalakulásának 60. évfordulója alkalmából két, egymást követő bérletet is meghirdet.

Az együttes csütörtökön az I. Távol-Keleti Komolyzenei Fesztivál nyitóhangversenyén a Magyar Zene Házában, két nappal később a Pozsonyi Pikniken játszik. Szeptember 10-én Szentendrén, a Keresztelő Szent János-templomban a Nyitott Templomok Hétvégéjén a zenekar tagjai, Horváth Róbert, Kovács Attila (hegedű), Németh-Izsák Ilona (brácsa) és Lukácsházi György (cselló) Händel, Vivaldi, Haydn, Mozart, Boccherini, Toselli és Weiner műveiből összeállított műsorral várják a közönséget - közölte a zenekar kedden az MTI-vel.

Az együttes 2023 márciusában ünnepli megalakulásának 60. évfordulóját. Ebből az alkalomból a 2022/23-as évadra két, egymást követő bérletet hirdet meg négy-négy koncerttel.

A Zeneakadémia-bérletben elsőként október 1-jén, a zene világnapján Várdai István csellóművésszel két Haydn-remekművet és Beethoven monumentális Eroica-szimfóniáját szólaltatják meg. A második koncerten a Kis éji zene is felcsendül, és először lép fel Budapesten az együttes angol vendége, Benjamin Grosvenor zongoraművész. A december 4-ei koncerten Prokofjev, Hartmann és Beethoven alkotásai szólalnak meg Liza Ferschtman hegedűművész és Pablo Barragán klarinétművész közreműködésével. A sorozat záró estjén Emmanuel Pahud fuvolaművész lép színpadra, ezzel a koncerttel kezdi a zenekar a megalakulásának 60. évfordulóját ünneplő kiemelt rendezvények sorát.

Az együttes új bérletében 2023 februártól májusig három koncert a Zeneakadémián és egy hangverseny a Müpában várja a közönséget.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Alexandre Dumas egyik leghíresebb regénye A három testőr. A regényben címe ellenére mégis négy testőr szerepel: Athos, Porthos, Aramis és D'Artagnan. Egy olvasó meg is írta Dumas-nak, hogy a regény címében tévedett, mire az író így válaszolt:
 
Aforizmák
„Nem a tudásban van a boldogság, hanem a tudás megszerzésében. "
Edgar Allan Poe
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ