A magyar dal napja a Pesti Vigadóban
Dátum: 2022. szeptember 7., szerda, 9:09

A magyar dal napja címmel magyar költők kortárs zeneszerzők által megzenésített verseivel találkozhat a közönség szeptember 11-én, vasárnap a Pesti Vigadóban.

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Zeneművészeti Tagozatának dalestjét az MMA székházának Sinkovits Imre Kamaraszínpadán rendezik meg számos népszerű művész közreműködésével.

Az MMA közleménye szerint az esten Dsida Jenő, Gárdonyi Géza, Iancu Laura, József Attila, Kiss Judit Ágnes, Radnóti Miklós, Szécsi Margit, Szőcs Géza, Wass Albert és Weöres Sándor költeménye hangzik el. Közreműködik Wiedemann Bernadett, Tatai Nóra és Papp Viktor énekművész, Benkő Péter színművész, valamint Nagy Márta zongoraművész, a műsor szerkesztője.

A magyar dal napja 2008-ban indult útjára. Budapesten 2018 óta minden évben a Pesti Vigadó is otthonául szolgál a sorozatnak ismert énekesek, színművészek és hangszeres zenészek közreműködésével, múlt századi és mai zeneszerzők 19-20. századi magyar költők verseire komponált dalaival.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
 
Voltaire-t egy vita hevében ellenfele idiótának nevezete. Voltaire derűsen nézett rá, és így szólt:
Aforizmák
„ Van...visszavezető út a fantáziától a valósághoz, s ez - a művészet."
Freud
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ