Ősbemutatóval és kamarakoncerttel köszönti a zene világnapját a MÁV Szimfonikus Zenekar
Dátum: 2022. szeptember 26., hétfő, 15:01

Budapesten ősbemutatóval, Bölcskén pedig kamarazenei koncerttel köszönti a zene világnapját október 1-jén a MÁV Szimfonikus Zenekar.

Fülep Márk Vuk című művének ősbemutatója a MÁV Szimfonikus Zenekar Unokák és Nagyszülők koncertsorozatában hangzik el délelőtt 10 órától Paul Marsovszky vezényletével a margitszigeti Kristály Színtérben - közölte a zenekar az MTI-vel.

A mintegy 45 perces zenemű Fekete István Vuk című regénye nyomán íródott. A kompozíció hangulatában igyekszik illusztrálni a cselekményt, a történetet instrumentális előadásban visszaadni. A zeneműben idézetek nem szerepelnek, a szerző az inspirációit zenében fejezi ki. A narrátor Székely Edit zenepedagógus és fuvolaművész, a MÁV Szimfonikusok társulatának tagja, aki tételenként segíti majd a zene megértését.

A bölcskei Szent András Kastélyban Mozart Egy kis éji zene, Johann Christian Bach Sinfonia Concertante és Mozart B-dúr szimfónia című műve szólal meg Farkas Róbert vezető karmester dirigálásával.

A műsorban a MÁV Szimfonikusok hangszeres művészei, Pintér Dávid hegedűművész, koncertmester és Rózsa Richárd szóló csellista lép színpadra.

A kamarakoncertre előzetesen regisztrálni kell az info@szentandraskastely.hu címen.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
Kálmán Jenőnek, a XX. század aranyos humorú pesti írójának volt egy kutyája. Egy rendkívül okos puli, amelyről könyvet is írt, és amely a történelemben – legalábbis a kutyatörténelemben – egyedülálló dolgot művelt.
Aforizmák
„ Nagy szerelem híján unalmas az élet."
Anton Pavlovics Csehov
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ