Vigh Andrea szólóestjével kezdődik a Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál
Dátum: 2022. október 3., hétfő, 9:27

Vigh Andrea szólóestjével kezdődik október 6-án a 24. Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál a királyi kastély dísztermében.

A nemzetközi hárfafesztiválon sokszínű hangversenyekkel várja az MVM Koncertek a közönséget - közölték a szervezők az MTI-vel.

Október 6-án Vigh Andrea, a fesztivál művészeti vezetője ad koncertet A romantikus hárfa címmel Cabezón, Croft, Donizetti, Glinka, Csajkovszkij és Smetana műveiből.

Másnap Farkas Mira Drahos Rebeka fuvolaművésszel Debussy, Glinka, Parish Alvars és Fauré zenedarabjait tűzi műsorra. Szombat délelőtt fiatal tehetségek, Bajcsay Zsófia, Ferge Liza, Szőllősy Vágó Panna és Eugenia Alfier ingyenes koncerten mutatkoznak be. Este Polónyi Ágnes, a Budapesti Fesztiválzenekar szólóhárfása Cage, Szokolay Sándor, Granados és Debussy műveit szólaltatja meg.

A fesztivál zárónapjának délelőttjén Vigh Andrea és Gulyás Csilla ingyenes hárfabemutató koncertre várja a gyermekeket.

A fesztivált Alexander Boldachev szólóestje zárja, amelyen Bach, Rossini, Prokofjev és Arvo Part művei mellett Boldachev saját szerzeményeit, 20. századi pop-rock slágereket, így a Scorpions és a OneRepublic dalainak átdolgozását is meghallgathatják az érdeklődők.

Idén sem maradhat el a hárfakiállítás, amelyen a Camac hárfagyár különleges hangszerei láthatók.

Az ingyenes délelőtti koncertekre regisztráció szükséges az mvmkoncertek@gmail.com e-mail-címen.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szabadtéri előadás világítópróbája volt, mikor a rendező ingerülten ordított rá a világosítókra: – Gyerekek, vegyétek már ki azt a sárgát! Hát nem látjátok, milyen sok?!?
 
A háború alatt egy brit kormányülésen egy miniszter azzal állt elő, hogy a hadiállapotra tekintettel nullázzák le a kulturális kiadásokat, és a felszabaduló összeget fordítsák fegyverekre.
Aforizmák
„ Amikor fiatalabb voltam, mindenre emlékeztem, akár megtörtént, akár nem."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ