A Zeneakadémián ad koncertet Balázs János zongoraművész
Dátum: 2022. október 24., hétfő, 9:38

Carl Philipp Emanuel Bach-, Ravel- és Liszt Ferenc-művek, átiratok, valamint saját szerzemények is szerepelnek Balázs János zongoraművész budapesti koncertjén, amelyet október 24-én ad a Zeneakadémián.

Balázs János hangversenyével folytatódik az MVM Koncertek - A Zongora sorozat - közölték a szervezők az MTI-vel.

Az esten elhangzik többek közt C. P. E. Bach Cantabile, H. 245 szonátája, Maurice Raveltől a Pavane egy infánsnő halálára című mű, Liszt Ferenc darabjai, valamint Dubrovay László Faust-parafrázisa, amely Balázs János előadásában már lemezen is megjelent a szerző zongoraműveinek összkiadásában.

Balázs János legújabb, ImprovisArt című lemezével New Yorkban elnyerte a Music International Grand Prix első-, valamint közönségdíját is. Az albumot a zongorista átiratokból állította össze, ezzel is tisztelegve Cziffra György munkássága előtt. Az elmúlt hónapokban fellépett Fischer Ivánnal az amszterdami Királyi Concertgebouw-ban és Eötvös Péterrel a genfi Victoria Hallban is.

A Zongora sorozat koncertjei egyrészesek, így szünet nélkül hallgathatók meg a zeneművek. Az MVM sorozata november 9-én a Müpában folytatódik Alekszandr Gavriljuk hangversenyével.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy ragyogó filmötlet megírása kapcsán szóba került egy ismert író neve.
 
Úgy látszik a tehetséget, a zseniket máshol sem becsülik meg. Amikor Robert Burns meghalt, nem sokkal temetése után márványemlékművet állítottak neki.
Aforizmák
„ A világ nagy emberei általában nem voltak nagy tudósok, a nagy tudósok pedig nem voltak nagy emberek."
Holmes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ