A Zeneakadémián ad koncertet Balázs János zongoraművész
Dátum: 2022. október 24., hétfő, 9:38

Carl Philipp Emanuel Bach-, Ravel- és Liszt Ferenc-művek, átiratok, valamint saját szerzemények is szerepelnek Balázs János zongoraművész budapesti koncertjén, amelyet október 24-én ad a Zeneakadémián.

Balázs János hangversenyével folytatódik az MVM Koncertek - A Zongora sorozat - közölték a szervezők az MTI-vel.

Az esten elhangzik többek közt C. P. E. Bach Cantabile, H. 245 szonátája, Maurice Raveltől a Pavane egy infánsnő halálára című mű, Liszt Ferenc darabjai, valamint Dubrovay László Faust-parafrázisa, amely Balázs János előadásában már lemezen is megjelent a szerző zongoraműveinek összkiadásában.

Balázs János legújabb, ImprovisArt című lemezével New Yorkban elnyerte a Music International Grand Prix első-, valamint közönségdíját is. Az albumot a zongorista átiratokból állította össze, ezzel is tisztelegve Cziffra György munkássága előtt. Az elmúlt hónapokban fellépett Fischer Ivánnal az amszterdami Királyi Concertgebouw-ban és Eötvös Péterrel a genfi Victoria Hallban is.

A Zongora sorozat koncertjei egyrészesek, így szünet nélkül hallgathatók meg a zeneművek. Az MVM sorozata november 9-én a Müpában folytatódik Alekszandr Gavriljuk hangversenyével.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
 
A nagy angol író, Bernard Shaw utazásai során az egyik kis város határában az ég felé tekintő és könyörgő társasággal találkozott. Megkérdezte tőlük, hogy mit csinálnak.
Aforizmák
„Ne köpj a kútba, mert lehet, hogy innod kell belőle!"
orosz közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ