Koncertekkel emlékeznek meg Cziffra György születésnapjáról Budapesten
Dátum: 2022. november 3., csütörtök, 11:37

Zongoraesttel, kamara- és zenekari koncertekkel emlékeznek meg Cziffra György születésnapjáról Budapesten több helyszínen.

A szervezők szerdai közleményükben emlékeztetnek arra, hogy Cziffra Györgyről születésnapjáról évek óta hagyományosan koncerttel emlékeznek meg Balázs János zongoraművész és zenésztársai.

Csütörtökön a mester gyermekkorának helyszínén, Angyalföldön a Cziffra Fesztivál idei Tehetség-díjasai, Eszenyi Zsombor (klarinét) és Berecz Mihály (zongora) koncertje lesz hallható, közreműködik Balázs János (zongora).

Szombaton a dzsessz, a népzene, a cigányzene és a klasszikus zene fúzióját teremti meg három Kossuth-díjas művész, Lakatos Mónika, Dresch Mihály és Balázs János a Zeneakadémián, ezzel emlékezve a világhírű zongoraművész születésének 101. évfordulójára. A koncertet a három művész a nemrégiben elhunyt Szakcsi Lakatos Béla emlékének is ajánlja.

November 16-án Balázs János a Kroó György Zeneiskola fiatal tehetségeivel együtt ad koncertet a zeneiskola épületében.

Nagytétényben pedig - ahol hagyományosan minden évben megemlékeznek Cziffra Györgyről az évforduló alkalmából - idén a többszörösen díjnyertes ifjú zongoraművész, Andrey Gugnin ad szólóestet november 20-án.

Az angyalföldi, a budafoki és a kőbányai koncert látogatása díjmentes, de regisztrációhoz kötött, regisztrálni a Cziffra100 weboldalán található e-mail címeken lehet. További információk és jegyvásárlás a zeneakadémiai koncertre a Cziffra100 weboldalán.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
 
Maurice Joxant-nak, Lautrec barátjának az a gondolata támadt, hogy Lautrecnek bizonyára örömet szerezne, ha kijárná neki a Becsületrendet.
Aforizmák
„Jobb egy asszony, mint egy fotel két karja között halni meg."
George Bernard Shaw
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ