Alekszandr Gavriljuk zongoraestet ad a Müpában
Dátum: 2022. november 4., péntek, 19:32

Először ad szólóestet Budapesten Alekszandr Gavriljuk zongoraművész november 9-én a Müpában, az MVM Koncertek - A Zongora-sorozatban.

Az est műsorán klasszikus és virtuóz darabok egyaránt megtalálhatók, így Beethoven, Schumann, Liszt, Chopin és Brahms művei is - közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

Mint írták, Alekszandr Gavriljukot a nemzetközi szakma korunk egyik lenyűgözően virtuóz zongoristájaként tartja számon. Első nyilvános koncertjét kilencéves korában adta, majd számos nemzetközi zongoraversenyen ért el helyezést. Azóta a világ legjelentősebb zenekarainak szólistája és a legfontosabb koncerttermek visszatérő vendége.

Olyan neves zenekarokkal és művészekkel lépett már fel, mint a New York-i Filharmonikusok, a Los Angeles-i Filharmonikusok, az Izraeli Filharmonikus Zenekar vagy a Rotterdami Filharmonikusok.

A művész 2009-ben lemezre vette Prokofjev összes zongoraversenyét, további felvételei születtek Rahmanyinov, Schumann, Szkrjabin, Muszorgszkij és Prokofjev műveiből.

A közleményben kitértek arra, hogy az MVM Koncertek - A Zongora-sorozat 2023-ban is folytatódik: a Müpában Bogányi Gergely, Grigorij Szokolov, Balázs János és Fazil Say, a Zeneakadémián Farkas Gábor, Várjon Dénes, Vásáry Tamás és Jevgenyij Koroljov zongoraestjei várják a közönséget.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Shaw nyomtatott meghívót kapott egyik hölgyismerősétől, akit különösebben nem kedvelt.
 
J. S. Bach rajongott az orgonákért. Amikor eljátszotta legújabb műveit a hangszeren, hallgatósága mindig álmélkodva figyelte a mester virtuóz technikáját.
Aforizmák
„ Különbözöm, tehát vagyok."
Ignotus
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ