Vigh Andrea hárfaművész a Zeneakadémia Nagytermében ad szólóestet
Dátum: 2022. november 11., péntek, 15:30

Különleges koncerten lép a budapesti közönség elé Vigh Andrea hárfaművész november 16-án a Zeneakadémia Nagytermében az MVM Koncertek sorozatában.

A szervezők közleménye szerint a Hullámok játéka című szólóesten a szecesszió korszakának egyik legszebb épületében elhangzó zeneművek egészen különleges élményt nyújthatnak a közönség számára.

Mint felidézik, a hárfaművész harminc évvel ezelőtt adta első szólóestjét a Zeneakadémián, amelyhez azóta is - művészként, tanárként és kilenc éve az intézmény rektoraként is - ezer szállal kötődik.

"Az elmúlt 30 év alatt különböző sztárvendégekkel, például Tokody Ilonával, Gulyás Dénessel, Szabadi Vilmossal, Rost Andreával, Kelemen Barnabással, de Kocsis Zoltán dirigálása mellett is évente játszottam olyan koncerten, ahol az első perctől a hangverseny végéig a Zeneakadémia Nagytermének pódiumán hárfáztam, egyedül vagy a partnereimmel. Zenekari szólóestem is volt, amelyen három hárfaversenyt tűztem műsorra, de ez az első és egyúttal különleges alkalom, amikor egész este csak magamra számíthatok, egyedül leszek a pódiumon" - idézi a közlemény Vigh Andreát.

Mint a művész hozzáteszi, olyan művekből válogatott, amelyek meghatározóak a hárfairodalomban, és számára is különösen kedvesek. "Ahogyan a hárfa végigkíséri az emberiség történetét, úgy ezek a művek is végigkísérik az én pályámat. Az estemen Smetana, Saint-Saëns, Fauré és Debussy művei hangzanak el" - írja Vigh Andrea.

A közlemény kitér arra is, hogy a hárfaművész november 28-án újra a Zeneakadémián ad hangversenyt: a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával, Kovács János vezényletével Debussy Két táncát és Saint-Saëns hárfaversenyét játssza el.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„A román Farsang című darabot az aranyos Both Béla, aki nagyszerű színházi rendező és színházalapító, olyan szigorúan állította színpadra, hogy az előadás ettől dögunalomba fulladt. Tulajdonképpen a darab ki lett fordítva önmagából, mintha egy nercbundának a bélését viseltük volna. Már a főpróbán megbuktunk.
 
A múlt század francia irodalmának egyforma büszkesége a két Dumas: apa és fia. Az öreg Dumas leghíresebb, legismertebb művei a „Három testőr" és a „Gróf Monte Christo" sorozat. A fiatal Dumas legjobb műve a Kaméliás hölgy, amely Puccini Traviata című operája szövegköny-vének alapjául is szolgált.
Aforizmák
„ Ha egy nap nem zongorázom, már észreveszem. Második nap a szakma, harmadik nap a közönség."
Szvjatoszlav Richter
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ