Nemzetközi zenei versenyt tartanak a FSZEK Ötpacsirta Szalonjában
Dátum: 2022. november 23., szerda, 10:42

Péntekig tart a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) egyik legjelentősebb eseménye, a VII. Danubia Talents Nemzetközi Zenei Verseny, a könyvtár Ötpacsirta Szalonjában.

Az Ötpacsirta Szalon több mint egy éve heti rendszerességű koncertekkel, beszélgetésekkel, előadásokkal várja a zenerajongókat, amelyeket a Központi Könyvtár Zenei Gyűjteménye szervez. Egyik legjelentősebb eseményén, a VII. Danubia Talents Nemzetközi Zenei versenyen fúvós és vonós szólista, ének, kamarazene, szóló és négykezes zongora, harmonika, valamint tanár-diák kategóriában, különböző korcsoportokban indulhattak a versenyzők - olvasható az intézmény MTI-hez eljuttatott keddi közleményében.

A tájékoztató szerint a versenyre 31 országból több mint 140-en jelentkeztek. Korhatári megkötés nem volt. A verseny nyilvános.

A nemzetközi verseny művészeti vezetője Kiss Julianna zongoraművész, mestertanár.

Részletes információk a versenyről a https://fszek.hu/Entities/52/zgy-danubia-talents oldalon, a Zenei Gyűjtemény rendezvényeiről, eseményeiről pedig a könyvtár honlapján találhatók.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Kálmán Jenőnek, a XX. század aranyos humorú pesti írójának volt egy kutyája. Egy rendkívül okos puli, amelyről könyvet is írt, és amely a történelemben – legalábbis a kutyatörténelemben – egyedülálló dolgot művelt.
 
A háború alatt egy brit kormányülésen egy miniszter azzal állt elő, hogy a hadiállapotra tekintettel nullázzák le a kulturális kiadásokat, és a felszabaduló összeget fordítsák fegyverekre.
Aforizmák
„ A pesszimista azt hiszi, hogy minden nő könnyelmű, az optimista reméli."
Ismeretlen
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ