Közös koncerten Lakatos Mónika és a Mendelssohn Kamarazenekar
Dátum: 2022. december 1., csütörtök, 5:41

Közös koncertet ad Lakatos Mónika a Mendelssohn Kamarazenekarral december 1-jén a veszprémi Hangvillában. Az est a Találkozások Zenevárosban 2023-as évadát nyitja meg.

A programban a Kossuth-díjas és Womex-életműdíjas énekesnő és a Romanimo a cigány hallgatók legmeghatóbb darabjait adja elő a Mendelssohn Kamarazenekar kíséretében - közölték a szervezők az MTI-vel.

Lakatos Mónika és férje, Rostás Mihály "Mazsi" korábban a Romengóban, a Romanimóban és a Cigány Hangokban lett ismert. A cigány hallgatók örömről, mulatságról, gyászról és a szomorúságról szólnak, a zenészpár a legtöbb dalt még gyerekkorából hozta magával. A darabok szájhagyomány útján terjednek: a hallgatóba minden előadó a saját lelkét énekli bele.

A veszprémi alapítású Mendelssohn Kamarazenekar eddigi pályafutása alatt a legkiválóbb hazai és külföldi szólistákkal működött együtt, repertoárjuk a barokktól a kortársig terjed. A Hangvilla közönsége december 1-jén a Romanimo közreműködésével a szívszorító hallgatók szimfonikus verzióját hallgathatja meg.

Az eseményt Weyer Balázs nyitja meg, aki a magyarországi vokális oláh cigány zenéről tart előadást.

Magyarországon először Veszprém nyerte el a Zene Városa címet az UNESCO Kreatív Városok Hálózatának tagjaként 2019-ben, azóta ad otthont a különleges zenei találkozásoknak. A Találkozások Zenevárosban program az egyszeri zenei együttállások sorozata, ahol a közönség műfaji korlátokon átlépő produkciókat ismerhet meg.

A koncert a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében valósul meg. A koncertsorozat szervezője a Hangvető Zenei Terjesztő Társulás.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az amerikai turnéja során Jehudi Menuhint, a világhírű hegedűművészt meghívták egy gazdag házhoz. A textilgyáros házigazda kihasználta az alkalmat, és megkérte Menuhint, hallgassa meg fia játékát, mert mindenki nagyon tehetségesnek tartja
 
Varsányi Irén, a Vígszínház nagy művésze az utcán összefutott egy színészkollégájával.
Aforizmák
„A jó modor azt jelenti, hogy eltitkoljuk, milyen sokat tartunk magunkról, és milyen keveset a többiekről."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ