Hét fiatal zenész mutatkozik be a Cziffra100 program keretében
Dátum: 2022. december 1., csütörtök, 5:50

Hét fiatal zenész mutatkozik be a közönségnek pénteken a Hegyvidék Kulturális Szalonban, a Cziffra100 programsorozat keretében.

A Cziffra György-emlékév igyekszik anyagi és erkölcsi elismerésekkel, fellépési lehetőségekkel, valamint szakmai mentorálással támogatni a tehetséges fiatal művészeket. Ennek a programnak a keretében mutatkozik be Zhou Jiale, Kádár Viktória, Yang Sichen, Ungár Cecília Rita, Nguyen Pham Minh Hoang, Rusai Bence és Molnár Ibolyka a december eleji koncerten - közölték a szervezők az MTI-vel.

Kádár Viktória tanárával, Balázs Jánossal több magyarországi esemény mellett Brüsszelben is adott már koncertet, Ungár Cecília a fertődi Cziffra-napokon és Londonban mutatkozott be korábban, Molnár Ibolyka, Zhou Jiale és Yang Sichen játékát pedig idén februárban hallhatta először a közönség a Hegyvidéki Kulturális Szalonban. A vietnámi származású, jelenleg a budapesti Zeneakadémián tanuló Nguyen Pham Minh Hoang, valamint Rusai Bence első alkalommal lépnek fel a Cziffra100 keretében.

Mint a közleményben kiemelik, a 2021 óta több mint 100 programot felsorakoztató Cziffra György-emlékév számos nemzetközi és magyarországi fellépést biztosít a fiatal művészek számára.

Cziffra György zongoraművész 100. születésnapját Magyarország kormánya hivatalos emlékévvé nyilvánította, 2021-ben pedig az UNESCO felvette a közösen ünnepelt évfordulók sorába. A Cziffra György-emlékév a Miniszterelnökség, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásának köszönhetően valósult meg, Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész művészeti vezetésével - olvasható a közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Alexandre Dumas egyik leghíresebb regénye A három testőr. A regényben címe ellenére mégis négy testőr szerepel: Athos, Porthos, Aramis és D'Artagnan. Egy olvasó meg is írta Dumas-nak, hogy a regény címében tévedett, mire az író így válaszolt:
 
Varsányi Irén, a Vígszínház nagy művésze az utcán összefutott egy színészkollégájával.
Aforizmák
„ A legmagasztosabb dicsőség sokszor a gyalázatból fakad."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ