Vasárnap Fischer Ádám vezényletével indul az Esterházy-kastély koncertévada
Dátum: 2023. január 18., szerda, 11:19

Vasárnap este Fischer Ádám irányításával, a Danish Chamber Orchestra és Baráth Emőke szoprán közreműködésével indul a classic.Esterházy koncertévad a kismartoni Esterházy-kastélyban.

Joseph Haydn Kismartonban elsősorban két műfaj, a szimfónia és a vonósnégyes megújításán dolgozott, ezért is helyezi előtérbe a koncertsorozat ezeket a műveket - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Idén március 30-án egy új formátummal, a Vonósnégyes-fesztivállal várják a közönséget, ahol az Emerson String Quartet lép fel. Az együttes negyvenéves pályafutását zárja ezzel a koncerttel.

Másnap a Quartetto di Cremona együttes Haydn, Ravel és Beethoven egy-egy vonósnégyesét adja elő, míg április 1-jén a Banff és a Wigmore Hall nemzetközi vonónégyesversenyek fiatal győztesei, a Leonkoro Quartet, az Adelphi Quartet, az Isidore String Quartet szólaltatják meg Haydn, Kaija Saariaho, Bushra El-Turk, Daniel Serrano és Aida Shirazi műveit.

Az Esterházy-kastély rezidens zenekara, a Chamber Orchestra of Europe április 22-én Lisa Batiashvili hegedűművésszel közösen ad konceret Robin Ticciati karmester vezetésével, Jan Lisiecki zongoraművésszel pedig október 29-én lépnek színpadra. Ezt a koncertet Andrew Manze dirigálja.

Az Il Giardino Armonico zenekar Giovanni Antonini karmester vezényletével lép fel a május 14-i anyáknapi koncerten, amelyen Nicolas Altstaedt csellóművész szólista is közreműködik.

Június 23-án és 24-én Florian Boesch énekessel kis dalünnep színesíti az évad programját, de új élményt ígér Heinz Ferlesch karmester és a Barucco zenekar Udvari mulatsága is, amelyre július 16-án kerül sor.

A Bécsi Filharmonikusok Angelika Prokopp Zenekari Akadémiája augusztus 13-án, a Pannon Ifjúsági Zenekar augusztus 26-án ad koncertet. Az Amsterdam Baroque Orchestra Ton Koopman karnagy vezetésével Haydn Párizsi szimfóniáinak szenteli az október 14-i estet, az évet pedig a Pannon Gálaest zárja december 14-én, ahol Ferry Janoska és vendégei várják a közönséget.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A múlt század francia irodalmának egyforma büszkesége a két Dumas: apa és fia. Az öreg Dumas leghíresebb, legismertebb művei a „Három testőr" és a „Gróf Monte Christo" sorozat. A fiatal Dumas legjobb műve a Kaméliás hölgy, amely Puccini Traviata című operája szövegköny-vének alapjául is szolgált.
 
Egy újságíró megkérdezte Mark Twain-t, igaz-e, hogy már hosszabb ideje dolgozik egy nagyobb lélegzetvételű színdarabon.
Aforizmák
„Ne dühöngj, hogy megöregedtél, van, akinek ez sem sikerül."
George Bernard Shaw
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ