Három Schubert-koncerttel kezdi az évet a Concerto Budapest
Dátum: 2023. január 25., szerda, 14:04

Három Schubert-koncerttel kezdi az évet a Concerto Budapest a Zeneakadémián, ahol számos nemzetközi fellépő színesíti majd a január 28-i programot.

A Concerto Budapest vendégművészeként pódiumra lép Baráti Kristóf, Maxim Rysanov Angliában élő ukrán brácsaművész és Juliane Banse operaénekes, a Virtuózok tehetségkutató fiatal felfedezettjei közül Abouzahra Amira, Bánkövi Bence, Boros Mihály, Puporka Jenő és Rozsonits Ildikó, valamint a Keller Quartet. A koncerteket Baráti Kristóf és Keller András vezényli - olvasható a zenekar MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Hallgassunk Schubertet! című tematikus nap kora délutánján az első koncert különlegességét az adja, hogy a Virtuózokból megismert fiatal művészek Maxim Rysanov mentorálásával és közreműködésével adják elő a Pisztráng zongoraötöst. A koncert második felében Baráti Kristóf az A-dúr Rondót szólaltatja meg, és a Befejezetlen szimfóniát dirigálja.

Ezt követi a Kupolateremben egy ingyenes kamarakoncert, ahol Rozsonits Ildikó és Boros Mihály az f-moll fantáziát adja elő, majd a Keller Quartet a d-moll vonósnégyest játssza.

Az esti koncerten a kamarazene mellett Schubert nagyzenekari művei kerülnek előtérbe. A Maxim Rysanov és Rozsonits Ildikó által előadott Arpeggione szonátát követően Juliane Banse lesz a koncert első részének főszereplője, aki Schubert legnépszerűbb dalait Liszt, Brahms, Berlioz, Reger és Webern hangszerelésében adja elő a Concerto Budapesttel, Baráti Kristóf vezényletével. A koncertet és a tematikus napot Schubert "Nagy" C-dúr szimfóniája zárja.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Shaw nyomtatott meghívót kapott egyik hölgyismerősétől, akit különösebben nem kedvelt.
 
Molnár Ferenc jókedvű társasággal vacsorázott egy óbudai vendéglőben. Az asztalok között állandóan ott lábatlankodott egy szemtelen kiscsirke, le-lecsapva a morzsákra.
Aforizmák
„ Lehet bűn nélkül élni? Az nem is élet. Ezt még némely keresztény szentek is sejtették."
Füst Milán
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ