Sinatra-estet adnak a Pannon Filharmonikusok áprilisban a Müpában
Dátum: 2023. március 1., szerda, 9:27

Frank Sinatra legismertebb dalai csendülnek fel a szaxofonsorral és beatszekcióval kiegészülő Pannon Filharmonikus Zenekar (PFZ) tolmácsolásában a Müpában április 19-én - tájékoztatta a pécsi együttes az MTI-t.

A PFZ közleménye szerint a korábban Pécsen már bemutatott műsort Farkas Gábriel, Veres Mónika Nika és Magyar Bálint énekesek közreműködésével, valamint Illényi Péter vezényletével adják elő Budapesten.

A szimfonikus, a beat és big band keresztezésével létrejövő, csaknem száz muzsikussal megvalósuló swingest hangszerelését Vass András, a PFZ állandó karmestere végezte el félezer óra alatt - emelik ki a közleményben.

Az est során összesen 19 dal csendül fel, közöttük a Have You Met Miss Jones?, a Mack the Knife, az Autumn Leaves, a Fly Me to the Moon, a My Funny Valentine, a My Way, a Moon River és az All of Me.

A PFZ visszatérő vendégművészekkel egészül ki, a beatszekció mellett öt szaxofonművészből álló szaxofonsorral, zongorával, valamint a zenekari rézfúvós szekcióval.

A köncertről további részletek olvashatók a zenekar honlapján, a www.pfz.hu-n.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
 
Kiplingtől, a világhírű angol írótól egy táraságban megkérdezték, hogy szerinte kik kormányozzák a világot: a férfiak vagy a nők?
Aforizmák
„ A legmagasztosabb dicsőség sokszor a gyalázatból fakad."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ