Magyar Valentin zongorista aranyérmes lett a Bécsi Nemzetközi Zenei Versenyen
Dátum: 2023. március 13., hétfő, 12:56

Magyar Valentin zongorista aranyérmet kapott a hangszeres szólisták között a 21-23 évesek kategóriájában a Bécsi Nemzetközi Zenei Versenyen.

A versenyen maximum 30 perces hangfelvételekkel lehetett részt venni, különlegessége, hogy bármilyen hangszeres szólista, énekes, zeneszerző, kamaraformáció indulhatott. Ennek megfelelően a győzteseket a világ 46 országából jelentkező csaknem ezer versenyzőből választotta ki a zsűri - közölte a Klasszikus Koncert Kft. hétfőn az MTI-vel.

A hangszeres szólisták között a 21-23 évesek kategóriájában a nagydíjat egy kínai hegedűsnek ítélték, míg legjobb zongoristaként Magyar Valentin aranyérmet kapott.

Magyar Valentin Várjon Dénes és Farkas Gábor mesterképzős tanítványa a budapesti Zeneakadémián, ezzel párhuzamosan idén áprilistól a berlini Hanns Eisler Zeneakadémián Kirill Gersteinnél tanul.

A verseny honlapja szerint ezüstérmet kapott továbbá Bodorova Éva szoprán, Lázár Katalin fuvolista, a The Görög Sisters zongoraduó (Görög Enikő és Görög Noémi) pedig szintén aranyérmet szerzett a versenyen.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Borogyin a híres orosz zeneszerző egyszer, amikor elment otthonról, egy cédulát tett az ajtajára ezzel a feírattal: „Egy óra múlva jövök haza."
 
Gombaszögi Ella társasági ember, nagy kártyajátékos volt, de csak olyanokkal játszott, akik legalább olyan jók voltak, mint ő. A játszmákból nem ritkán vesztesként került ki, de ezt nem bánta, mert legalább volt alkalma egy kis zsörtölődésre.
Aforizmák
„ ...igazsága mindig annak van, akinek telik rá..."
Reymont
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ