A Dal 2023 - Nagy visszatérők a második válogatóban
Dátum: 2023. március 13., hétfő, 12:58

Több olyan előadó lesz látható A Dal 2023 szombati második válogatójában, aki korábban már szerepelt a dalválasztóban. A közmédia showműsora március 18-án 19 óra 35 perctől látható a Dunán.

A szombati második válogató adásban újabb tíz előadó áll színpadra saját dalával. Ők a következők: 1AM x Pál Dénes x Nagy Bogi (daluk címe: Eljátszottam), Bernadett (Anya bújj mellém), Carmen ft. Torres Dani (Félig árva), az Elishaz (A világok haragja), az Everflash (Édenkert), Gábor Márkó (Nem rólunk szól), Pádár Szilvi (Súlytalan), a Quack (Akkor is), a Roy Galeri (Boldog vagy), valamint Szekeres András (Az ősz) - közölte az MTVA sajtó és marketing irodája hétfőn az MTI-vel.

A válogató adásból ismét öt dal jut az akusztikus elődöntőbe.

A március 11-i első adás a versenyzők által előadott közös dallal indult: a negyven versenyző a hazai zenei élet meghatározó dalszövegírója, Adamis Anna tiszteletére egy dalcsokrot énekelt a Tízezer lépés, a Ha én szél lehetnék, a Kék asszony, a Vallomás, illetve a Miénk itt a tér című szerzeményből.

Az első válogatót a műfaji sokszínűség jellemezte, hiszen a pop, az alternatív zene és a metál rock képviselője is bemutatta produkcióját. A Wolf Kati, Mező Misi, Ferenczi György és Egri Péter által alkotott szakmai zsűri a legmagasabb pontszámot Kovács Áron Lennél című dalára adta, mögötte holtversenyben három produkció jutott tovább: Varga Zsuzsa (Te beszéled a nyelvemet), Szebényi Dániel (Vigasztaló), valamint az OliverFromEarth (Az utoljára látni nehéz). A közönség voksaival az Escape My Shadows (Emlékezni Rád) szintén bejutott az elődöntőbe.

A Dal 2023 két műsorvezetője Rókusfalvy Lili és Fodor Imre. Az idei verseny győztes dalának előadója - "Az Év Dala 2023" cím, illetve a Petőfi Zenei Díj "Év dala 2023" elismerés mellett - tízmillió forintot nyer zenei produkciója fejlesztésére. A döntőbe kerülő további hét dal előadója szintén részesül zenei pályájára fordítható nyereményben.

"A közmédia feladata és küldetése, hogy a Duna showműsora az új magyar dalok megszületését ösztönözve a magyar könnyűzene katalizátora legyen, továbbörökítse a gazdag hazai kultúrát és gondozza a magyar nyelvet" - szerepel a közleményben.

További részletes információk A Dal Facebook- és Instagram-oldalán, a műsor hivatalos YouTube- és TikTok-csatornáján, valamint az adal.hu-n találhatók.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
X. Ince pápa, amikor meglátta tulajdon arcképét, amelyet Velázquez festett, így kiáltott fel:
Aforizmák
„ Az igazság hatalmas, és győzedelmeskedni fog. Ez rendben is volna, csak az a baj, hogy nem így van. "
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ