A Dal 2023 - Szombaton lesz a harmadik válogató
Dátum: 2023. március 22., szerda, 9:48

Az élő show negyvenes mezőnyének fele már bemutatkozott, március 25-én, szombaton újabb tíz dal verseng Az Év Dala 2023 címért A Dal 2023-ban.

A közmédia showműsora 19 óra 35 perctől látható a Dunán.

A harmadik válogatóban a következők lépnek színpadra: Bihary Kira (dalának címe: Tiszavirág), a From The Sky (Antarktika), a Jazztelen (Kaja meg sex), Kamarás Iván (Polinéz sanzon), Marcell (Felhők közt), a Mivana (Égni kell), Panka és Kristóf (Nincsen semmi boldogságom), Schultz Gellért feat. tá.dé (Paraván), Szekér Gergő (Hol jársz?), valamint a Sharonz (Dilemma) - közölte az MTVA Sajtó és Marketing Irodája hétfőn az MTI-vel.

A tét az elődöntőbe jutás, amelyben már akusztikus verzióban szólalnak meg a produkciók, az április 29-i döntőben a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kiséri a versenyzőket.

A március 18-i második adásban a Wolf Kati, Mező Misi, Ferenczi György és Egri Péter által alkotott szakmai zsűriből Wolf Kati kiosztotta A Dal 2023 első 10 pontját Szekeres András Az ősz című dalának. Továbbjutott még a Roy Galeri Boldog vagy című száma, Pádár Szilvi Súlytalannal című dala, valamint a Quack Akkor is című produkciója. Az ötödik továbbjutó a közönség szavazatai alapján az Everflash lett az Édenkerttel.

A Dal 2023 két műsorvezetője Rókusfalvy Lili és Fodor Imre. Az idei verseny győztes dalának előadója - "Az Év Dala 2023" cím, illetve a Petőfi Zenei Díj "Év dala 2023" elismerés mellett - tízmillió forintot nyer zenei produkciója fejlesztésére. A döntőbe kerülő további hét dal előadója szintén részesül zenei pályájára fordítható nyereményben.

A negyven versenydal már meghallgatható adal.hu-n, a nyereményjáték fülön történő szavazással A Dal ajándékcsomagok nyerhetők. A részletek megtalálhatók a műsor hivatalos weboldalán.

További információk A Dal Facebook- és Instagram-oldalán, a műsor hivatalos YouTube- és TikTok-csatornáján, valamint az adal.hu-n találhatók.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenctől megkérdezték, hogy szerinte a békegalamb hím- vagy nőnemű. Az író elgon-dolkodott, majd határozottan így válaszolt:
 
Kiplingtől, a világhírű angol írótól egy táraságban megkérdezték, hogy szerinte kik kormányozzák a világot: a férfiak vagy a nők?
Aforizmák
„ Túlságosan okosnak lenni szinte már illetlenség"
Gorkij
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ