Négy komponista, négy szvit az Anima Musicae Kamarazenekar műsorán az Óbudai Társaskörben
Dátum: 2023. április 27., csütörtök, 12:44

Grieg, Janácek, Balogh Máté és J.S. Bach tánctételeiből játszik az Anima Musicae Kamarazenekar május 5-én az Óbudai Társaskörben a Capriccioso-bérlet harmadik, egyben utolsó hangversenyén - közölte az MTI-vel csütörtökön az Óbudai Társaskör.

A koncertsorozat utolsó estjén vendégszólista nélkül muzsikál az együttes, a koncert témája a barokkban gyökerező szvit, azaz tánctétel lesz, ez alkalommal négy komponista szemszögéből.

Elsőként Edvard Grieg Holberg-szvitjét adják elő, majd egy kevésbé ismert darab, Leos Janácek vonószenekarra írt Szvitje következik. A szünet után egy kortárs művet, Balogh Máté Suite in 3 című kompozíciója lesz műsoron, amely a szerző elmondása szerint sokkal inkább posztmodern, mint barokk stílusgyakorlat, mert a jelen kontextusába helyezi a 16-17. századi zenei formákat.

A programot J.S. Bach C-dúr szvitje zárja.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy frissen szerződtetett fiatal énekes abban a szerencsében részesült, hogy az Opera színészbüféjében összebotlott Székely Mihállyal, a világhírű basszistával. Az újonc megragadta az alkalmat, hogy bemutatkozzék a nagy művésznek.
 
Molnár Ferenc hajnalban hazafele tartva, Jacobi Viktor ablakából a Jacobi Szibill című művében a később legnépszerűbbé vált Kis Petrovom című dal melódiáját hallotta.
Aforizmák
„ A lángész számára a földön csak egy hely van, ahol menedéket élvezhet, és ez – a sír."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ