Várjon Dénes ad zongoraestet május 11-én a Zeneakadémián
Dátum: 2023. május 8., hétfő, 8:45

Beethoven, Bartók, Mozart és Chopin művei szólalnak meg Várjon Dénes zongoraművész estjén május 11-én a budapesti Zeneakadémián.

Várjon Dénes szólóestjének programja tökéletesen tükrözi művészi hitvallását. A műsort Beethoven egyik korai szonátájával kezdi, majd Bartók műveivel folytatja. A koncert második felében Mozart D-dúr rondóját és Chopin híres h-moll szonátáját hallhatja a közönség a 20. Jubileumi MVM Koncertek - A Zongora-sorozatban - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

Mint írják, Várjon Dénes univerzális művész: kiváló szólista, elsőrangú kamarazenész, fesztiválok művészeti vezetője, elismert pedagógus. Kamarazenészként a legnagyobbak között tartják számon, szólistaként rendszeres meghívottja a nagy koncertsorozatoknak a New York-i Carnegie Halltól a bécsi Konzerthauson át a londoni Wigmore Hallig. Rendszeres résztvevője a nagy nemzetközi fesztiváloknak az amerikai Marlborótól a Salzburgi Ünnepi Játékokon át az Edinburgh-i Fesztiválig.

Feleségével, Simon Izabellával gyakran játszik négykezes és kétzongorás programokat, az utolsó évtizedben több kamarazenei fesztivált szerveztek és vezettek közösen, köztük a Zeneakadémia 2015-ben indult kamara.hu fesztiválját.

A Zongora-sorozat május 25-én új helyszínen, a Magyar Zene Házában Berecz Mihály zongoraestjével folytatódik.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jászai Mari vidéken vendégszerepelt. A partnere csapnivalóan gyenge színész volt. Jászai a próbán küzdött vele, tanította, magyarázott neki – eredménytelenül.
 
Aforizmák
„ Semmi sem kelti bennünk annyira a végtelenség érzetét, mint a butaság."
Ödön Von Horváth
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ