Közös lemezt készített Vásáry Tamás és Farkas Gábor
Dátum: 2023. május 8., hétfő, 8:55

Chopin két zongoraversenyét rögzítette Farkas Gábor zongoraművész közreműködésével, Vásáry Tamás vezényletével a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, a közös lemez a Hungaroton gondozásában látott napvilágot.

A lemezbemutató koncert május 10-én lesz a Müpában - mondta el Devich Márton, a Bartók Rádió csatornaigazgatója, a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek ügyvezető igazgatója a Chopin Piano Concertos Nos. 1&2 című kiadvány bemutatóján csütörtökön Budapesten.

A csatornaigazgató kiemelte, hogy a közös munka nagy örömöt jelentett a zenekar számára is. Kifejtette: nagyra becsüli a Hungaroton azon törekvését, hogy elkészíti az albumokat, lenyomatot készítve a korról, külön figyelmet fordítva a fiatal előadóművészekre is.

Farkas Gábor a közös munkáról elmondta: Vásáry Tamás visszavezeti a művészt önmagához, ahhoz, amilyen ő valójában, olyan lelkiséget tud sugározni, amely az előadót még jobban felszabadítja. Hozzátette: az a jó, ha a zene játssza az embert, és nem fordítva.

Szólt arról is, hogy sok dolog teszi kiszolgáltatottá az előadót, beleértve a hangszert, ebben az esetben azonban olyan zongora állt a rendelkezésére, amellyel minden szükséges tényező jelen volt a felvételen. Ez érződhet is, s az album nagy szeretettel készült - fogalmazott.

A Waclaw Felczak Alapítvány támogatásával megjelent kiadvány már elérhető a kijelölt hanglemezboltokban, és a legismertebb zenemegosztó portálok kínálatában.

Chopint előadni a zongoraművészek jutalomjátéka. Vásáry Tamás és Farkas Gábor nem közeli két nemzedék, mégis harmóniában muzsikálnak. Ezt kívánja tőlük Chopin, és ezt tudja teljesíteni zenészi és emberi alkatuk - idézi a közlemény Hollós Máté, a Hungaroton Music Zrt. vezérigazgatója szavait.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Gombaszögi Ella egy zenés vígjátékban például a ledér hölgyet játszó "Gomba" szerepe szerint így fordult Csortos Gyulához: "Azt álmodtam, hogy teljesen meztelenül sétálok az utcán, csak egy nagy tollas kalap volt a fejemen "
 
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
Aforizmák
„ Semmi más nem vagy, mint az életed."
Sartre
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ