Csütörtökön kezdődik a második ZamJam fesztivál Zamárdiban
Dátum: 2023. július 26., szerda, 10:47

Csütörtökön kezdődik, és három napon át tart a második ZamJam fesztivál Zamárdiban a nagyszínpadon magyar és külföldi legendákkal, városszerte pedig számos ingyenes programmal.

A szervezők tájékoztatása szerint húsz helyszínen mintegy száz programot rendeznek. A panorámás, vízparti MOL színpadon fellép az Earth Wind & Fire Experience, Demjén Ferenc, Fenyő Miklós és Szikora Róbert, a Csík Zenekar Presser Gáborral és Karácsony Jánossal, a Budapest Bár és Bródy János.

A panoráma színpadon a Budapest Jazz Club szervezésében érkezik a fesztiválra Hajdú Klára és Szakonyi Milán duója, a Nagy Noémi Quartet, a Nagy János Yancha Trio Gereben Zitával, Elsa Valle és a The Bakary Trio, valamint a Révész Richárd Latin Quartet és Yulaysi Miranda, illetve fellép a MüPa Jazz Showcase idei ZamJam különdíjasa, az Ineffable is. A 15 órakor kezdődő koncertek minden nap ingyenesek lesznek.

Színesíti a fesztivált a Besúgó című sorozatot a szereplőkkel együtt bemutató házibuli, Wannabe és Get Funky party, de még Zámbó Jimmyt is megidézi Peter Srámek Zamárdi szabadstrandján. A Midlife Crisis több évtized magyar dalaival készül, és fellép a Gönczi Gábor vezette Smile Rock Circus is.

Zamárdi kőhegyi kilátójánál ingyenesen hallható a Kiss Tibi vezette Aranyakkord, illetve Járai Márk, aki Cseh Tamás dalait adja elő.

Az irodalmi teraszon Csütörtökön Nyáry Krisztián beszélget Zajácz D. Zoltánnal, a Balatoni Krimik szerzőjével, pénteken pedig őt faggatja majd Szegő János szerkesztő-irodalmár. Szombaton a Ketten a világ végén - Páros transzgrönlandi expedíció című kötetről Tenczer Gábor a szerzőkkel, Vámos Nórával és Rakonczay Gáborral beszélget.

A színház kedvelőit Földessy Margit és a SZINDRA társulat Parti Impro-party című szórakoztató, interaktív improvizációs előadása várja szombaton.

A Zamárdi Kertmoziban csütörtökön a kultikus balatoni filmet, A Pogány Madonnát vetítik ingyenesen. A vetítés előtt Kadarkai Endre beszélget Frenreisz Károllyal a filmről.

A fesztiválon idén elindul a Staropramen Gasztrosétány, ahova a Balatoni Kör a régió legjobb éttermeit hívta meg, a Wine Selection Truck pedig borokkal érkezik.

A Halott Pénzből ismert DJ Venom és vendégei a Rozmaring Kiskert Vendéglő és Pizzériában várják a látogatókat tematikus DJ szettekkel, zenetörténeti kerekasztal-beszélgetésekkel, Zamárdi nyitott éttermeiben, teraszain pedig minden nap más-más helyen bukkannak fel gitáros produkciók.

Megrendezik idén is a II. ZamJam kispályás labdarúgó kupát, szombaton a legkisebbeket a Budavári Palotanegyed várja múzeumpedagógiai kézműves programmal.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egyszer azt kérdezte egy lord G.B.Shaw-tól: – Igaz, hogy az ön apja szabó volt? – Igaz! – felelte az író. – Akkor miért nem lett ön is szabó?
 
„A román Farsang című darabot az aranyos Both Béla, aki nagyszerű színházi rendező és színházalapító, olyan szigorúan állította színpadra, hogy az előadás ettől dögunalomba fulladt. Tulajdonképpen a darab ki lett fordítva önmagából, mintha egy nercbundának a bélését viseltük volna. Már a főpróbán megbuktunk.
Aforizmák
„ Erényeink többnyire csak álcázott bűnök. "
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ