A Balassagyarmati Dalegylet közleménye
Dátum: 2023. agusztus 1., kedd, 13:35

Nagydíjas énekes - Vasárnap zárul a 36. "Zene határok nélkül" balassagyarmati nemzetközi muzsikustábor

A Perényi Eszter által vezetett zsűri - Tokody Ilona, Eckhardt Gábor, Klenyán Csaba és Kanyó András - egyhangú döntéssel ítélte oda a nagydíjat Takács Lilla frissdiplomás énekesnek. Első díjban részesült kortárs magyar mű kiemelkedő tolmácsolásáért Siket Flóra (fuvola), míg Weiner Leó művének méltó előadásáért Kovács Gregor (zongora) kapott első díjat.

A balassagyarmati muzsikustábor közel hetven Kárpát medencei ifjú muzsikusa tíz napon át tanulhatott neves szakemberektől hegedű, brácsa, gordonka, klarinét, ének, zongora, gitár és kamarazene szakokon. A zsűri tagjain kívül oktatott Banda Ádám, Kiss Péter, Varga István és balassagyarmati művészek. A naponta rendezett hangversenyeket követő szakmai megbeszéléseken, s a színpadi magatartásról szóló workshopon egyaránt szélesebb előadói, művészeti világ nyílt a hallgatók számára, miközben a város közönsége megszámlálhatatlan élménnyel gazdagodott.

A Balassagyarmati Dalegylet szervezésében megvalósult rendezvényt támogatta Balassagyarmat Város Önkormányzata, a Balassagyarmati Tankerület, a Zeneakadémia Weiner Leó Alapítványa, a Fischer Iván Alapítvány és a Balassagyarmati Kórusalapítvány.

Információ: +363025758 Ember Csaba

Kiadó: Balassagyarmati Dalegylet


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Két bíboros szemrehányást tett Rafaellónak, hogy egy festményen Péter és Pál apostol arcát nagyon pirosra festette.
 
Szép Ernőhőz, a neves íróhoz bekopogott egy fiatalember. – Művész úr – mondta alázatos hangon – nemrég elküldtem önnek a novellámat. Tudja, azt az igen eredeti témájú novellát! Méltóztatott már elolvasni?
Aforizmák
„ Mire az ember megöregszik, a gyertya többe kerül, mint a születésnapi torta."
Bob Hope
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ