Tizedik alkalommal rendezik meg az Alba Regia Fesztet
Dátum: 2023. agusztus 1., kedd, 13:37

Tízéves évfordulóját ünnepli a korábbi hagyományokat újraélesztő székesfehérvári jazzfesztivál, az Alba Regia Feszt, amelyet augusztus 4-6. között rendeznek meg.

A szervezők tájékoztatása szerint a háromnapos programsorozatot a Blues MD, azaz Szebényi Dani és Mike Gotthard gitárvirtuóz duója indítja, őket az Urbán Orsi Group, majd Varga Gergely és Gesztesi Sandra közreműködésével a Loop Doctors követ a Bartók Béla téri színpadon.

A második napon a Law Dogs, a Pluto/Oláh Kálmán/ Balázs Elemér Trio Barokk című projektje és Szőke Nikoletta énekesnő új formációja, a Jazzplosion lesz látható és hallható. A záró napon a Mits Jazz Band, az OrganStation jazz trió és a Vörös Tamás Project lép színpadra.

Az ingyenes koncertek mellett a korábbi évekhez hasonlóan idén is gasztronómiai élményekkel, termelői borokkal és kézműves sörökkel várják mindazokat, akik nem csak a jó zenére éhesek.

Az Alba Regia Feszt elődjének számító Alba Regia Jazz Fesztivált 1967-től 1986-ig rendezték meg Székesfehérváron a Videoton vállalat támogatásával és a Magyar Rádió szakmai segítségével. A rendszerváltoztatást követően hosszú csend következett, majd 2000-ben és 2002-ben rendezték meg a fesztivált, amely 2014-ben szerveződött újra Székesfehérvár önkormányzata, a Kodolányi János Egyetem modern zenei tanszéke és a Hang-Szín-Tér Művészeti Szakközépiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Kollégium összefogásával.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenc hajnalban hazafele tartva, Jacobi Viktor ablakából a Jacobi Szibill című művében a később legnépszerűbbé vált Kis Petrovom című dal melódiáját hallotta.
 
Henrik Ibsen, a nagy drámaíró egy alkalommal Rómában sétálgatott, amikor fölkeltette érdeklődését egy plakát, amelyet nagy tömeg bámult. Közelebb ment, de észrevette, hogy nincs nála az olvasószemüvege.
Aforizmák
„ Semmi más nem vagy, mint az életed."
Sartre
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ