Nemzetközi toplistás lett Efe Turumtay, Cenk Erdogan, Tomás Liska és Dés András közös lemeze
Dátum: 2023. agusztus 4., péntek, 21:31

A T.E.L.D. névű album a világ legjelentősebb világzenei toplistájára került fel augusztusban - tájékoztatta a Fonó Budai Zeneház az MTI-t csütörtökön.

Az együttes lemeze, a T.E.L.D., amely az alkotók neveinek kezdőbetűiből állt össze, augusztusban felkerült a világ legjelentősebb világzenei toplistájára, a World Music Charts Europe-ra - olvasható a Fonó közleményében.

Az album, amelyen a kvartett tagjainak eltérő zenei és kulturális háttere különleges összhangban olvad össze, 2023 májusában jelent meg a Fonó gondozásában.

A Bécsben élő török hegedűművész, Efe Turumtay által alapított csapatban a cseh bőgős, Tomás Liska lírai bőgőhangja és Dés András játékos ritmusai mellé a fretless - érintő nélküli - gitár nemzetközi hírű török virtuóza, Cenk Erdogan csatlakozik csodálatos dallamaival - írták.

A World Music Charts Europe ötven főből álló zsűrije minden hónapban pontozásos rendszerben választja ki a legjobb lemezeket, amelyek a kapott szavazatok alapján kerülnek fel a húsz albumot jegyző toplistára.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Gombaszögi Ella egy zenés vígjátékban például a ledér hölgyet játszó "Gomba" szerepe szerint így fordult Csortos Gyulához: "Azt álmodtam, hogy teljesen meztelenül sétálok az utcán, csak egy nagy tollas kalap volt a fejemen "
 
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
Aforizmák
„Jobb egy asszony, mint egy fotel két karja között halni meg."
George Bernard Shaw
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ