Idén a négy évszak a tematikája az MVM Zenergia koncertnek
Dátum: 2023. agusztus 4., péntek, 21:33

Idén Vivaldi klasszikusa ihlette a tematikáját az MVM Zenergia koncertnek, amit a Müpában tartanak meg szeptember 2-án - közölték a szervezők az MTI-vel pénteken.

A programban klasszikus zeneművek, dzsessz- és popslágerek, valamint megzenésített versek hangzanak el Balázs János, a Bagossy Brothers Company, Tóth Vera, Vecsei H. Miklós, az Anima Musicae Kamarazenekar, Sárközy Lajos és a Cantemus Vegyeskar előadásában - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A jótékonysági előadást három megyeszékhelyen óriás kivetítőn élőben, valamint online is élvezhetik majd a zenekedvelők.

A nyolcadik alkalommal megszervezett program idén a négy évszak tematikájának jegyében állt össze, amely nemcsak a hangzásban, hanem az esemény helyszíneinek látványos kialakításában is megjelenik majd. Békéscsabán a Szent István téren, Győrben a Széchenyi téren és Szekszárdon a Béla király téren élőben, ingyenesen lehet majd követni a koncertet, amelyet több kiegészítő program is megelőz majd.

Az évszakokhoz kötődő, jól ismert klasszikus zeneművek, dzsessz- és popslágerek, valamint megzenésített versek külön erre az alkalomra készült, egyedi átiratokban hangzanak el az este során. Az egyedi hangszerelés és zenei rendezés Szentpáli Roland tubaművész, zeneszerző munkája, a műsorvezető Bősze Ádám zenetörténész lesz, a koncertet Szabó Soma vezényli. A koncert vizuális megjelenését Nagy Viktória alkotta meg.

Az MVM minden évben jótékony célra ajánlja fel a jegyeladásokból befolyt teljes összeget. Az érdeklődők szeptember 2-án kora délutánig az mvmzenergia.hu oldalon szavazhatnak arról, hogy idén a Hangkeltő Alapítvány, a Gyermekláncfű Anyaotthon Alapítvány, vagy az Amigos a Gyerekekért Alapítvány kapja-e a támogatást.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az 1946-os Csongor és Tünde felújítás egyik legemlékezetesebb színészi alakítása Gobbi Hilda nevéhez fűződik. A fiatal művésznő Mirigy-boszorkány félelmetes figuráját a magyar népmesék szellemében formálta meg, – s a visszataszító, csúf, vén szipirtyó, különösen az ifjúsági előadások közönsége körében, meglepően népszerű lett.
 
Amikor a náci csapatok megszállták Magyarországot, számos más művésszel együtt Salamon Bélát is elfogták, és elhurcolták a Svábhegyre, a magyar Gestapóhoz.
Aforizmák
„ A kor csak akkor számít, ha sajt vagy."
Helen Hayes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ