Hat koncert az idei New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon
Dátum: 2023. agusztus 24., csütörtök, 19:15

Hat koncerttel jelentkezik augusztus 31. és szeptember 4. között a Fuga - Budapesti Építészeti Központban a New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál, amelynek programjában nemzetközi kamarazenei mesterkurzusok is szerepelnek.

Miranda Liu hegedűművész öt évvel ezelőtt indította el programsorozatát, amely a kamarazenét és annak leghitelesebb bemutatását, valamint a tehetségek felkarolását helyezte középpontba - emlékeztetnek a szervezők az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményükben.

Tájékoztatásuk szerint a New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Akadémia idei felhívására tizenkét országból jelentkeztek, hogy augusztus 31. és szeptember 5. között részt vegyenek a hegedű, brácsa, cselló, zongora, fuvola, klarinét és kamarazene mesterkurzusokon.

Az idei fesztivál során kurzust tart Miranda Liu (hegedű), Isabel Villanueva (brácsa), Bartosz Koziak (cselló), Győri Noémi (fuvola), Pálfi Csaba (klarinét) és a V4 Vonósnégyes (kamarazene). Online kurzust tart Vlad Stanculeasa (hegedű), Somodari Péter (cselló) és Georgy Tchaidze (zongora).

A fesztivál augusztus 31-i nyitókoncertje Hubay Jenő hegedűiskolájának állít emléket. Közreműködik Miranda Liu és Soós Orsolya, akik Benjamin Britten, Bartók Béla, Hubay Jenő és Maurice Ravel műveit adják elő.

Szeptember 2-án és 3-án délután Boros Misi ad koncertet, a műsoron Bach, Haydn és Schumann művei szerepelnek.

Ezen a két napon 19 órától spanyol, illetve cseh estet hallhat a közönség, melyeken az akadémia tanárai és diákjai lépnek fel. A cseh est fellépő vendége Tomás Krejbich brácsaművész.

A szeptember 4-i zárókoncerten Győri Noémi, Boros Misi és a V4 Vonósnégyes játssza majd Erwin Schulhoff és Antonín Dvorák műveit - áll a közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
1960 – Lausanne. A Tabaris-mulató egyik páholyában ül Husszein, jordániai király. Nagyon tetszenek neki Rodolfo kártyamutatványai. A műsor után a bűvész öltözőjében megjelenik egy elegáns úr, s meghívja Rodolfót a király páholyába. Őfelsége közelről szeretné látni a kártyatrükköket.

 
Salamon Béla mikor megkapta az Érdemes művész díjat, találkozott Dobozi Imre Kossuth-díjas íróval aki igy üdvözölte:
Aforizmák
„ A rossz, amit elkövetünk, nem zúdít ránk annyi üldözést és gyűlöletet, mint jó tulajdonságaink."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ