Kocsis Zoltánra emlékeznek a Nemzeti Filharmonikusok
Dátum: 2023. november 2., csütörtök, 8:55

Egykori művészeti vezetőjére, Kocsis Zoltánra emlékezik a Nemzeti Filharmonikus Zenekar Giuseppe Verdi Requiemjével november 6-án, a Müpában - közölték a Nemzeti Filharmonikusok kedden az MTI-vel.

Kocsis Zoltán kitörölhetetlenül beírta nevét a Nemzeti Filharmonikusok krónikájába, munkájának két évtizede alatt a zenekar és a kórus minden korábbinál magasabb színvonalat ért el, minden addiginál nagyobb nemzetközi megbecsülést szerezve - idézték fel.

"A magyar zenei élet egyik legsokoldalúbb és legjelentősebb egyéniségeként, továbbá formabontó stílusgyakorlatok és mesterkurzusok atyjaként a kétszeres Kossuth-díjas, Prima Primissima-díjjal, a Francia Köztársaság l Ordre des Arts et des Lettres kitüntetésével, valamint a Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play Életműdíjával is elismert muzsikus fellépések ezrein, kontinenseken és nemzeteken átívelően ismertette és szerettette meg közönségével a klasszikus zene, és azon belül is a jelentősebb magyar zeneművek értékeit" - írták.

Halálának évfordulóján a karmester-zongoraművész-zeneszerzőre koncerttel emlékeznek a Müpában, idén Giuseppe Verdi megrendítő Requiemjét szólaltatva meg.

Az emlékkoncert karmestere Vashegyi György lesz. A tájékoztatás szerint Kolonits Klára (szoprán), Komlósi Ildikó (alt) és Kováts Kolos (basszus) társaságában Mario Bahg koreai tenor, a 2018-as montreali Nemzetközi Zenei Verseny nagydíjasa lép fel.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Két bíboros szemrehányást tett Rafaellónak, hogy egy festményen Péter és Pál apostol arcát nagyon pirosra festette.
 
Egy ragyogó filmötlet megírása kapcsán szóba került egy ismert író neve.
Aforizmák
„A nevetés bölcsebbé tesz bennünket, mint a bosszankodás."
Gotthold Ephraim Lessing
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ