Jubileumi újévköszöntő hangversenyt ad januárban a Szolnoki Szimfonikus Zenekar
Dátum: 2023. november 20., hétfő, 10:08

Tizedik alkalommal ad újévköszöntő hangversenyt a Szolnoki Szimfonikus Zenekar. A január 20-i jubileumi koncerten az együttesnek a Szoldance TSE-vel közös megaprodukcióját láthatja a közönség Szolnokon, a városi sportcsarnokban.

Ignácz Kristóf, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. ügyvezetője az eseményt beharangozó csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta: a REVÜ 2024 című előadás létrehozásában közreműködik a Szoldance TSE mellett számos nemzetközi hírű versenytáncos, akrobata és illuzionista. A produkció rendezője és koreográfusa Valc Szabolcs és Püspöki Dávid, vezényel: Kanai Toshifumi.

Az est műsorvezetője Gundel Takács Gábor lesz, aki videóüzenetben jelentkezett be a sajtótájékoztatón, és azt ígérte, "emlékezetes estére" számíthatnak a látogatók.

Patkós Imre, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. ügyvezető szakmai igazgatója felidézte, hogy 2023 januárban a Hegedűs a háztetőn című koncert sikerére alapozva döntöttek úgy, hogy megújítják a tánckoncert hagyományát. Igazi, hamisítatlan revühangulatra számíthat, aki részt veszt a gálán, a zenészek, táncosok és más művészek látványos és szórakoztató előadással készülnek - emelte ki. "A koncepció egyszerű: a revü mint zenés-táncos produkció ma is az egyik legnépszerűbb műfaj, ha szórakoztatásról van szó" - fogalmazott.

A januári produkcióról elmondta: a koncert teljes zenei műsora slágerekből áll, a táncosok pedig a "világ deszkáiról" érkeznek. Hozzátette: artisták már felléptek a szolnoki szimfonikus zenekar koncertjein társművészeti produkcióként, de illuzionisták, bűvészek most először csatlakoznak. Kitért arra, hogy a január 20-i REVÜ előtt egy héttel még Salzburgban fognak koncertezni a szolnoki szimfonikusok egy teljesen más repertoárral.

Kállai Mária, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta: a Szolnoki Szimfonikus Zenekar újévköszöntő koncertjeinek sorozata 2012 januárban indult, és ma már a város egyik legvonzóbb rendezvényének számít. A nagyszabású, komplex művészeti produkcióval új műfaj született, amely a tánckoncert elnevezést kapta.

A szolnoki kulturális élet meghatározó részét adják a szimfonikus zenekar előadásai. Emellett számos alkalommal Budapesten és külföldön is öregbítette a zenekar Szolnok hírnevét, a januári megaprodukción túl már újabb külföldi fellépésekre készül a zenekar - tette hozzá.

Valc Szabolcs mesterkoreográfus, a Dancing With The Stars magyarországi showműsorának koreográfusa elmondta: nem első alkalommal dolgoznak együtt a zenekarral, már részt vettek korábban kisebb elemekben. A januári produkcióról szólva kiemelte, hogy látványos előadásra számíthat a közönség, "extra ötletekkel és mozgással". Megjegyezte, hogy a Dancing With The Stars tévéműsorból is közreműködnek táncosok a januári produkcióban.

Püspöki Dávid, a Szoldance TSE elnöke arról beszélt, hogy nem először vesznek részt az egyesület tagjai a szimfonikusok előadásán. A versenytánc világához képest ez egy teljesen más terület volt, megtiszteltetés most is egy ilyen magas színvonalú produkcióban részt venni - mondta.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
 
Amikor a náci csapatok megszállták Magyarországot, számos más művésszel együtt Salamon Bélát is elfogták, és elhurcolták a Svábhegyre, a magyar Gestapóhoz.
Aforizmák
„ A képmutatás a bűn hódolata az erény előtt."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ