Jubileumi újévköszöntő hangversenyt ad januárban a Szolnoki Szimfonikus Zenekar
Dátum: 2023. november 20., hétfő, 10:08

Tizedik alkalommal ad újévköszöntő hangversenyt a Szolnoki Szimfonikus Zenekar. A január 20-i jubileumi koncerten az együttesnek a Szoldance TSE-vel közös megaprodukcióját láthatja a közönség Szolnokon, a városi sportcsarnokban.

Ignácz Kristóf, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. ügyvezetője az eseményt beharangozó csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta: a REVÜ 2024 című előadás létrehozásában közreműködik a Szoldance TSE mellett számos nemzetközi hírű versenytáncos, akrobata és illuzionista. A produkció rendezője és koreográfusa Valc Szabolcs és Püspöki Dávid, vezényel: Kanai Toshifumi.

Az est műsorvezetője Gundel Takács Gábor lesz, aki videóüzenetben jelentkezett be a sajtótájékoztatón, és azt ígérte, "emlékezetes estére" számíthatnak a látogatók.

Patkós Imre, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. ügyvezető szakmai igazgatója felidézte, hogy 2023 januárban a Hegedűs a háztetőn című koncert sikerére alapozva döntöttek úgy, hogy megújítják a tánckoncert hagyományát. Igazi, hamisítatlan revühangulatra számíthat, aki részt veszt a gálán, a zenészek, táncosok és más művészek látványos és szórakoztató előadással készülnek - emelte ki. "A koncepció egyszerű: a revü mint zenés-táncos produkció ma is az egyik legnépszerűbb műfaj, ha szórakoztatásról van szó" - fogalmazott.

A januári produkcióról elmondta: a koncert teljes zenei műsora slágerekből áll, a táncosok pedig a "világ deszkáiról" érkeznek. Hozzátette: artisták már felléptek a szolnoki szimfonikus zenekar koncertjein társművészeti produkcióként, de illuzionisták, bűvészek most először csatlakoznak. Kitért arra, hogy a január 20-i REVÜ előtt egy héttel még Salzburgban fognak koncertezni a szolnoki szimfonikusok egy teljesen más repertoárral.

Kállai Mária, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta: a Szolnoki Szimfonikus Zenekar újévköszöntő koncertjeinek sorozata 2012 januárban indult, és ma már a város egyik legvonzóbb rendezvényének számít. A nagyszabású, komplex művészeti produkcióval új műfaj született, amely a tánckoncert elnevezést kapta.

A szolnoki kulturális élet meghatározó részét adják a szimfonikus zenekar előadásai. Emellett számos alkalommal Budapesten és külföldön is öregbítette a zenekar Szolnok hírnevét, a januári megaprodukción túl már újabb külföldi fellépésekre készül a zenekar - tette hozzá.

Valc Szabolcs mesterkoreográfus, a Dancing With The Stars magyarországi showműsorának koreográfusa elmondta: nem első alkalommal dolgoznak együtt a zenekarral, már részt vettek korábban kisebb elemekben. A januári produkcióról szólva kiemelte, hogy látványos előadásra számíthat a közönség, "extra ötletekkel és mozgással". Megjegyezte, hogy a Dancing With The Stars tévéműsorból is közreműködnek táncosok a januári produkcióban.

Püspöki Dávid, a Szoldance TSE elnöke arról beszélt, hogy nem először vesznek részt az egyesület tagjai a szimfonikusok előadásán. A versenytánc világához képest ez egy teljesen más terület volt, megtiszteltetés most is egy ilyen magas színvonalú produkcióban részt venni - mondta.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
 
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
Aforizmák
„ A világ nagy emberei általában nem voltak nagy tudósok, a nagy tudósok pedig nem voltak nagy emberek."
Holmes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ