A Dal 2024 - Szombaton kezdődik a dalverseny
Dátum: 2024. február 6., kedd, 8:27

Az előválogatóból 40 dal jutott tovább A Dal 2024 mezőnyébe. A szombati első adásban tíz produkciót láthatnak a nézők a Duna csatornán.

Az élő showban négy egymást követő szombat este, tizesével mutatkoznak be az előadók és a dalok. A tét az elődöntőbe jutás - közölte az MTVA hétfőn az MTI-vel.

A dalválasztó első adásában könnyed hangulatú, romantikus, aktuális témát feldolgozó, valamint mély üzenetű dalok egyaránt elhangzanak. Az új és visszatérő versenyzők pop, rock, elektronikus műfajú dallal, lírai produkcióval, balladával és folk zenével állnak színpadra.

Az első adásban színpadra lép az Andalgó (daluk címe: Vigyen a szél), az Everflash (Nyisd ki a szemed!), Fekete Mátyás (Látom már), Jósa Tamás (Két szív), Kocsis Tibor (Egy életen át), a Magidom (Esendő halandó), Myra Monoka (Így alakult), a Name Project (Nekem), a Sugarloaf (Nászinduló), valamint Szinnyai Dóri (Igennel felel).

A Dal 2024 zsűrije, azaz Szandi, Németh Alajos Lojzi, Ferenczi György és Egri Péter az előválogatóban 40 dalra szűkítette a mezőnyt. "A dalt nemcsak a beküldött demófelvételen, hanem élőben is magas színvonalon kell eljátszani" - idézte Ferenczi Györgyöt a közlemény.

A válogatóból továbbjutó dalok az elődöntőben crossover feldolgozásban, míg a döntőben szimfonikus verzióban hangzanak el a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséretében. A fordulókban neves zenei szakemberek segítik az előadókat.

A magyar dalok hét héten át tartó versenyében Rókusfalvy Lili és Fodor Imre, a Duna showműsorainak házigazdái várják a nézőket.

A dalválasztó tétje minden eddiginél nagyobb. A győztes dal előadója "Az Év Dala 2024" cím mellett egy teljes lemez elkészítésére nyer lehetőséget - benne a felvételi, keverési és masteringelési munkálatokkal - a berlini Hansa Studios-ban. Korábban olyan világsztárok rögzítették itt albumaikat, mint a U2, az R.E.M., a Depeche Mode vagy Iggy Pop.

A Dal 2024 február 10-től szombatonként 19 óra 35 perctől átható a Dunán, ismétlés vasárnaponként a Duna World csatornán 10 óra 30 perckor.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„ A Kaviár és lencse című bohózatban a szövegkönyv szerint kinyílik az ajtó, a közönség megpillant, pisztolylövés, a szívemhez kapok és felkiáltok: „Meglőttek!...Gyilkosok!...” – És összeesem. Az egyik előadáson a pisztoly csütörtököt mondott. De hát nekem el kellett hunynom ott a helyszínen. Mit tehettem?...
 
Wagnert sokan bírálták, támadták életében. Egy ízben éppen társaság volt nála, amikor a postás egy levelet hozott. A zeneszerző felnyitotta, s a papírlapon mindössze egyetlen szó állt: „Hülye".
Aforizmák
„ Harmincig hevít a nő; aztán a bor; aztán a kemence sem."
Móra Ferenc
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ