Frenk koncertezik a Várkert Akusztik sorozatban
Dátum: 2024. április 11., csütörtök, 14:27

Frenk szólókoncertet ad pénteken este a Várkert Akusztik sorozat következő eseményén a Várkert Bazár rendezvénytermének aulájában.

A népszerű multiinstrumentalista zenész ezúttal egy szál gitárral lép színpadra. Műsorában régi és új dalok, feldolgozások egyaránt szerepelnek.

Frenk (Torma Gábor) zenéjében ötvöződik a pop, a funk, a rock n roll, a klasszikus zene, a sanzon és a dzsessz. Dalai egyszerre nőiesek és férfiasak, melankolikusak és vadak, sanzonosak és populárisak. A mostani koncerten saját szerzeményei mellett hallhatóak lesznek David Bowie, Frank Zappa és Elvis Presley dalai is - közölték a szervezők az MTI-vel.

Az előadó, dalszerző legutóbbi, Abszolút szabadon című anyaga, Frenk hetedik stúdiólemeze 2022-ben jelent meg. A több mint két évtizede rockdobosként feltűnt, de jó ideje szólóban dolgozó multiinstrumentális zenész számai elsősorban az elfojtottságot, az éjszakák világát mutatják be.

A 46 éves, Dunaújvárosból indult Frenk a hiperkarma dobosaként lett ismert a 2000-es évek első felében (az alternatív csapatból 2016-ban szállt ki végleg). Játszik a bluesos Braindogsban, tizenhét éve a Budapest Bár állandó énekeseinek egyike, emellett a punkrockos supergroupban, a Wake Up 1230-ban is szerepel.

Első saját anyagát 2006-ban jelentette meg Szívzörejek címmel, ezt követte a Nagyvárosi éjszakák (2010), a Minden ellen (2012), a feldolgozásokat tartalmazó Songs for Jelena (2015), a Magyar pszicho (2018), a Tudom kivagyok (2020) és az Abszolút szabadon (2022).

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A múlt század francia irodalmának egyforma büszkesége a két Dumas: apa és fia. Az öreg Dumas leghíresebb, legismertebb művei a „Három testőr" és a „Gróf Monte Christo" sorozat. A fiatal Dumas legjobb műve a Kaméliás hölgy, amely Puccini Traviata című operája szövegköny-vének alapjául is szolgált.
 
Aforizmák
„Az udvariasság hamis pénz, amelyért valódi értéket kaphatunk. "
Arthur Schopenhauer
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ