Vasárnapi jazz-esték
Dátum: 2005. december 3., szombat, 16:52
A csütörtök esti állandó Jazz Szalon koncertjei mellett havonta egy alkalommal vasárnap is fellépnek a jazz zene kiválóságai a Szépművészeti Múzeumban. A Budapest Jazz Orchestra nyolc koncertből álló sorozatának második állomásaként december 4-én, vasárnap 19.00-órakor ad koncertet az intézményben.

Az előadáson egy igazi zenei különlegesség is elhangzik: Regős István Concerto Jazz big bandre és vonósnégyesre című 1980-ban komponált műve ez idáig csupán egyetlen alkalommal került eddig a nagyközönség elé, most újra elhangzik ezen a koncerten. Regős István zongorista, szaxofonos, zeneszerző szinte az összes hazai jazz-híresség partnereként játszott már a legnagyobb itthoni fesztiválokon, s több évtizede tanít a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékén.

 A koncert második felében bemutatkozik a Budapest Jazz Orchestra új művészeti vezetője Elek István, aki itthon és külföldön is elismert szaxofonos. Stúdiózenészként számos neves hazai zenész, illetve zenekar lemezén közreműködött már. Jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszakának szaxofontanára, 2005 októberétől a Budapest Jazz Orchestra művészeti vezetője, karmestere.

Jegyár: 1000 Ft felnőtt, 500 Ft diákjegy
Helyszín: Szépművészeti Múzeum, Ión piramis
Következő koncert: 2006. január 12. csütörtök

 

 

 

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A L'Opinion című lap 1885.október 15-i számában megemlékezik a Hotel Drouot árveréséről (amely árverési csarnokot műfordítóink Drout-szállodának szoktak magyarítani), s elmondja, hogy mikor a szolga a kiállítási asztalra helyezett egy milói Vénust ábrázoló másolatot, harsány hangon kiáltotta a közönség felé:
 
Salamon Béla mikor megkapta az Érdemes művész díjat, találkozott Dobozi Imre Kossuth-díjas íróval aki igy üdvözölte:
Aforizmák
„ Bármiben hiszel is, meghalsz, de ha semmiben sem hiszel, már élő halott vagy."
Kertész Imre
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ