Mindhalálig jazz
Dátum: 2005. december 19., hétfő, 19:44
A Modern Art Orchestra, Fekete-Kovács Kornél trombitaművész, zeneszerző új együttese december 28-án, szerdán este tartja bemutatkozó koncertjét a Thália Színházban. A koncert vendégművésze lesz Zsédenyi Adrienn, Winand Gábor és Szakcsi Lakatos Béla.

Az együttes a mai magyar jazz és kortárs muzsika élő bemutatására alakult. Tagjai a magyar jazz fiatal generációjának kreatív zenészei. Hárs Viktor játszik basszushangszereken, Bacsó Kristóf szaxofonozik, Oláh Szabolcs gitározik, Cseke Gábor zongorázik, Mohay András és Borlai Gergő dobol. Szaxofonon Mester Dániel, Zsári Tamás, Nagy Attila és Bajusznács Mihály, trombitán Magyar Ferenc, Gráf Ádám és Subicz Gábor játszik.

Bizják Gábor az együttes kürtöse, Korb Attila, Barbinek Gábor és Kasza Nándor a harsonas, Kovács Péter pedig a tubát szólaltatja meg.

Fekete-Kovács Kornél a trombita mellett szárnykürtön játszik, szerzőként és nagyzenekari hangszereléseivel szerzett érdemeket. A Budapest Jazz Orchestra alapítója és művészeti vezetője, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazztanszékének és a Kőbányai Zenei Stúdió trombita tanára. Pályája során az IASJ Bigband Koppenhága, a European Broadcasting Union Bigband Amsterdam, a Brande International Music Workshop Orchestra (Dánia) együttesekkel játszott.

Stúdiózenészként több, mint 100 különböző lemezen játszott együtt a hazai könnyűzenei élet olyan ismert szereplőivel, mint Presser Gábor, Horváth Charlie, vagy a Jazz+Az zenekar. Számos hazai és külföldi fesztivál szereplője, zenésztársa volt többek között Dave Liebmann, Herbie Mann, Ray Anderson, Tony Lakatos, Pege Aladár, Oláh Kálmán, László Attila, Balázs Elemér, Kőszegi Imre, Kovács Gyula és Dés László. Fekete-Kovács Kornél művészeti teljesítményét 2000-ben az Artisjus Zenei Alapítvány Díjával ismerték el, 2002-ben az Az Év Zeneszerzője"-ként eMeRTon díjat kapott.

A koncert vendégművészei közül Zsédenyi Adrienn neve nemcsak popzenében, hanem a jazzben is minőséget jelent. Az éneeksnő többször fellépett Fekete-Kovács Kornél korábbi zenekarában. Szakcsi Lakatos Béla, aki a koncert második részében lép színpadra, Magyarország vezető jazz-zongoristája, zeneszerzője, neve fogalom a műfajban, Winand Gábor pedig egyedülálló énekhangjának köszönhetően a magyar jazzélet talán legtöbbet foglalkoztatott énekese.

(MTI-Panoráma)

/A képen Szakcsi Lakatos Béla látható, a kép forrása az Óbudai Társaskör./

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
 
A híres debreceni komikus az ország másik végében szerepel. Szünetben bemegy az öltözőjébe egy felhevült anya a lányával, és lelkesen mondja:
Aforizmák
„ A művész legnagyobb földi jutalma a kollégák irigysége."
Varnus Xavér
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ