Harmadik HanukaFest
Dátum: 2005. december 23., péntek, 12:29
A HanukaFest ünnepet idén is megrendezi három zsidó ifjúsági szervezet, a Marom, a Kidma és a Somer, vasárnap, majd szerdán este 9-től a Kuplung nevű szórakozóhelyen.

Büchler András szervező elmondta, hogy immár harmadik éve tartják meg a fesztivált. A hanuka, a fény ünnepének kezdetén, vasárnap meggyújtják a nyolcból az első hanukagyertyát, majd a tradicionális, népies klezmert játszó Srajim együttes és a 21. századi, tehát a legújabb klezmerzenét nyújtó Hagesher zenekar szórakoztatja a nagyérdeműt. Hajnalig neves lemezlovasok gondoskodnak a jó hangulatról.

A fesztivál második napján, szerdán a Fellegini KlezmerGipsy, Fellegi Balázs csapata, a Specko Jedno alternatív jazz-zenekar és Lil'p lemezlovas muzsikálását élvezheti a közönség.

Mindkét napon az ünnephez kapcsolódó nagyon rövid filmeket vetítenek, inkább csak háttérnek, fiatal művészek fénnyel festik meg a Kuplung belsejét, és megrendezik a kétfordulós trendelli-(pörgettyű) bajnokságot. Akié a legtovább pörög - stopperral mérik -, az a győztes, a jutalma pedig jófajta bor és könyv. Lesz természetesen ünnepi étek is, az elmaradhatatlan fánk.

A hanuka fesztivál nyitott és ingyenes. A Kuplung címe: Király utca 46.

Büchler András azt is elmondta, hogy idén is működik a hanukaritász, ajándékokat gyűjtöttek és a héten 6-7 helyre, gyermekek és idősek otthonába valamint hajléktalan- szállókra viszik folyamatosan az adományokat vasárnapig bezárólag.

(MTI-Panoráma)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
 
Szép Ernőhőz, a neves íróhoz bekopogott egy fiatalember. – Művész úr – mondta alázatos hangon – nemrég elküldtem önnek a novellámat. Tudja, azt az igen eredeti témájú novellát! Méltóztatott már elolvasni?
Aforizmák
„ A paptól elvárják, hogy két lábon járó vasárnap legyen."
Samuel Butler
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ