Aratott a Rolling Stones
Dátum: 2005. december 30., péntek, 18:58
A Rolling Stones elpusztíthatatlan rock-nagyapói rendületlenül kaszálnak, bár aligha valószínű, hogy még motiválná őket a pénz: idei amerikai turnéjukkal saját, 11 évvel ezelőtti rekordjukat döntötték meg, minden idők legnagyobb bevételét hozó koncertkörútjával.

Mint az a Pollstar statisztikájából kiderül, a Stones 162 millió dollár értékben adott el jegyeket 1,2 millió nézőnek, 42 koncerten. Őket a U2 követi, ők egy kicsit jobban „megdolgoztak a pénzükért" - igaz, csaknem 20 évvel fiatalabbak is, mert az ő turnéjukon138,9 millió jött be 1,4 millió eladott jegyből, 78 koncerten.

Az előző rekordot is a Kövek tartották, az 1994-es Voodoo Lounge-turné 121 milliójával. Ez legalább „vigasztalja" a Stonest-t, mert az A Bigger Bang című lemezükért nem kapkodtak a vásárlók, annak ellenére, hogy az album a legjobb korszakaikat idézi.

A harmadik helyre Céline Dion került 81,3 millióval, igaz, ő el sem mozdult a Las Vegas-i Caesar's Palace-ból, ahol 155 alkalommal lépett színre romantikus balladáival a gazdag turisták előtt.

Paul McCartney sem panaszkodhat 77,3 milliós jegyeladásával, míg a Top Five-ot az Eagles zárja 76,8 millióval.

Ugyancsak rekord született a legsikeresebb 100 előadó jegyeladási összbevételében: 3,1 milliárdot adtak ki a koncertjegyekre, a tavalyi, akkor szintén rekordnak számító 2,8 milliárd helyett. Persze az árak is felmentek egy év alatt, tavaly még csak 53 dollár volt egy átlagos jegy Amerikában, az idén már 57.

Jövőre az idei első két helyezett nem növelheti tengerentúli koncertbevételeit, de az olyan veteránok, mint a The Who, Prince, a Paul Rodgers-szel felálló Queen, esetleg David Gilmour, még robbanthatnak.

(MTI-Panoráma)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
G. B. Shaw sokat utazott hazájában. Egyszer egy falu határában megismerkedett egy juhásszal. Megkérdezte, hogy hívják.
 
Egy frissen szerződtetett fiatal énekes abban a szerencsében részesült, hogy az Opera színészbüféjében összebotlott Székely Mihállyal, a világhírű basszistával. Az újonc megragadta az alkalmat, hogy bemutatkozzék a nagy művésznek.
Aforizmák
„ Akinek nincs szíve, az csak a fülére hallgat."
Pascal
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ