Nick Mason Budapesten dedikál
Dátum: 2006. január 9., hétfő, 15:12
Nick Mason, a Pink Floyd dobosa február 20-án Budapesten a Bahnhof Music Clubban – a Nyugati téren– dedikálja Inside - Out (Kifordítva) című könyvét. A Magyarországon októberben megjelent könyv - első kiadása már teljes egészében elfogyott, A 2. kiadás napokkal ezelőtt érkezett meg Angliából - jelentette be a mű kiadója, a Rock Hard.

Ez az első olyan magyar nyelvű könyv a Pink Floyd történetéről, amelyet a világhírű együttes alapító tagja írt a saját szemszögéből.

A magyar változat az angol kiadással szemben nem zárul be a The Division Bell turnéval, hanem kiegészült az együttes 2005-ös Live8 koncerten való szereplésével is. .

Nick Mason az egyetlen, aki végig részese volt a Pink Floyd negyvenéves történetének. Így a dobok mögül az együttes életének minden szakaszát végig tudta követni: a késő hatvanas éveket, amikor a londoni underground kedvencei voltak, Syd Barrett állapotának romlását és távozását, a klasszikus Floyd-hangzás kialakulását, a The Dark Side Of The Moon világra szóló sikerét, az együttesen belüli feszültségek növekedését, a szakítást Roger Watersszel, és a David Gilmourral közös döntést, hogy hírnevüket kockára téve Pink Floyd néven folytatják a munkát.

Amikor Nick Mason a rock egyik legkreatívabb, legsikeresebb és legmaradandóbb zenekarának történetét, nemcsak saját memóriájára és kutatásaira támaszkodott, hanem igénybe vette a Pink Floyd-sztori legfontosabb szereplőinek gondolatait és emlékeit is. Terjedelmes fénykép- és grafikagyűjteményének sok különösen ritka darabja ebben a könyvben jelenik meg először. A történetet Nick szubjektív kronológiája egészíti ki.

Nick Mason 1944-ben született Birminghamben. A dob mellett Nick másik szenvedélye az autósport. Számos alkalommal versenyzett veterán és új autókkal, és ötször indult a Le Mans-i 24 órás versenyen. 1998-ban Mark Hales-szel közösen Into The Red címmel adott ki könyvet klasszikus sportkocsi- és versenyautó-gyűjteményének 21 darabjáról. Számos cikke jelent meg többek közt a Tatler, a Ritz, az Ampersand, az Independent, az Autosport, a Classic Cars, a Red Line és a Cars for the Connoisseur hasábjain.

A dedikálás szervezői kérik, hogy a rajongók a rendelkezésre álló idő rövidsége (mintegy 2 óra) és a várhatóan nagy érdeklődés miatt csak ezt a könyvet hozzák magukkal.

(MTI-Panoráma).

 



Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A háború alatt egy brit kormányülésen egy miniszter azzal állt elő, hogy a hadiállapotra tekintettel nullázzák le a kulturális kiadásokat, és a felszabaduló összeget fordítsák fegyverekre.
 
Wagnert sokan bírálták, támadták életében. Egy ízben éppen társaság volt nála, amikor a postás egy levelet hozott. A zeneszerző felnyitotta, s a papírlapon mindössze egyetlen szó állt: „Hülye".
Aforizmák
„A kételkedés a bölcsesség kezdete."
René Descartes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ