Ennio Morricone zenei pályázat
Dátum: 2006. január 9., hétfő, 19:43
A magyar Szupernet TV Ennio Morricone zenei pályázatot írt ki négy témakörben és három fordulóban. A mű az olasz zeneszerző felajánlása az európai zöldeknek, és e szervezet tagjának, a magyarországi Zöld Demokratáknak. A verseny alapanyaga zenei alap, amelyet Morricone komponált, ez csupán hangszeres mű, szöveg és előadó nélküli változat.

A mintegy ötperces zeneműhöz kapcsolódóan a pályázaton részt venni kívánók négy feladatot oldhatnak meg, ezek egyben a pályázat négyféle témáját jelentik.

1. Dalszövegírás, szövegalkotás lehetősége (magyar nyelven),

2. A Szupernet TV csatornáján megjelent dalszövegek bármelyikének feléneklése,

3. A pályázaton nyertes dalszöveg autentikus lefordítása két európai nyelvre (angol és spanyol),

4. A kész zenei műalkotás angolul és spanyolul történő feléneklése.

A pályázat elsősorban azoknak szól, akiket a mű megszólít, megihlet és továbbalkotásra inspirál, és akik szívesen megnyernék a pályázat és a Zöld Demokraták által felajánlott díjakat: az 500. 000-Ft-os és 100.0 000-Ft-os rész-, vagy a 3. 000 000-Ft-os összdíjazást.

A pályázat első fordulója 2006. április 30-ig tart. A pályázaton részt vehet mindenki, korra való tekintet nélkül. A dal szövegének az Európai Zöldek eszmeiségét tükröző és azzal harmóniában lévőnek kell lennie. A négy különálló feladatot adó pályázatban külön-külön feladatokban is részt lehet venni, de meg lehet célozni az összes teljesítését is. A győzelemhez a pályázókat elsősorban a Szupernet TV nézőinek szavazatai segítik hozzá (minél többször szavaznak egy produkcióra, annak annál nagyobb esélye van). A versenyt egy tíztagú bírálóbizottság döntése zárja.

A második forduló a nyertes szöveg, a nyertes magyar nyelvű, énekes produkció győzelme után indul, és maga a fordítás. Az idegen nyelvű szöveg alkalmasságáról az Európai Zöldek nyelvi lektora dönt. A szövegek beküldésének határideje és címe: 2006. július 30. (szupernet kukac szupernet.tv)

A harmadik forduló az idegen nyelvű feléneklés, melynek előadója az lehet, aki a dal szövegét képes angolul és spanyolul anyanyelvi szinten kiejteni és művészi színvonalon elénekelni. Az énekes személyéről a Szupernet.tv nézőinek szavazata alapján az Európai Zöldek zenei lektora dönt.

A pályázatokra a Szupernet.tv weboldalán megtalálható jelentkezési lap pontos kitöltésével kell jelentkezni. A kitöltött és elküldött jelentkezési lap beérkezése után, a Szupernet tv a pályázatban való részvételt regisztrálja és erről értesítést küld a megjelölt e-mail címre. A megírt dalszövegeket a szupernet kukac szupernet.tv címre kell elküldeni, amit a Szupernet.tv weboldalán bárki számára elérhetővé, elolvashatóvá tesz.

(MTI-Panoráma)

 


Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Két bíboros szemrehányást tett Rafaellónak, hogy egy festményen Péter és Pál apostol arcát nagyon pirosra festette.
 
Egy újságíró megkérdezte Mark Twain-t, igaz-e, hogy már hosszabb ideje dolgozik egy nagyobb lélegzetvételű színdarabon.
Aforizmák
„ A hiúságnak nincsenek fokozatai, legfeljebb az ügyességnek, amellyel eltitkoljuk."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ