Magyar kulturális fesztivál Újdelhiben
Dátum: 2006. január 13., péntek, 22:51
Magyar kulturális fesztivál kezdődik vasárnap Újdelhiben Bartók Béla születésének 125. évfordulója alkalmából. Az indiai fővárosban működő Magyar Kulturális Központ által szervezett rendezvénysorozatot fontos eseményként üdvözölte pénteken a The Hindu című lap, mert - mint írta - miközben a két ország közötti kapcsolatok sokrétűek, Újdelhi lakói vajmi keveset tudnak mindennek a gazdag hagyományairól, főként azok művészeti vonatkozásairól.

Ilyen körülmények között különösen örvendetes, hogy vasárnaptól az indiai fővárosban fellép a Magyar Fesztivál Vonós Quartet, amely az Új Haydn Quartet, a Kodály Quartet és az Auer Quartet tagjait foglalja magában. A Magyarországon széles körben a kamarazenei hagyományok legjobb folytatójának tartott együttes járt már az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Új-Zélandon és Távol-Keleten.

Az indiai közönség előtt nemcsak olyan ismert magyar zeneszerzők műveit játsszák, mint Bartók, Kodály, Weiner Leó és Dohnányi, hanem a nyugati zenevilág más nagyságainak kompozícióit is műsorra tűzik, így a Mozart év alkalmából a bécsi komponista alkotásait - írta a lap.

A fesztivál keretében az indiai közönség ízelítőt kap a magyar filmművészetből, így a Nobel-díjas Kertész Imre regényéből készült Sorstalanságot, Koltai Lajos filmjét is láthatja.

(MTI-Panoráma)

 



Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Voltaire-t egy vita hevében ellenfele idiótának nevezete. Voltaire derűsen nézett rá, és így szólt:
 
X. Ince pápa, amikor meglátta tulajdon arcképét, amelyet Velázquez festett, így kiáltott fel:
Aforizmák
„ A te szabadságod ott ér véget, ahol az én orrom kezdődik"
Angol közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ