Koncertet ad a felrobbant kávéfőző
Dátum: 2006. január 31., kedd, 12:00
2006. február 3-án, pénteken 18-órakor kerül megrendezésre a budapesti Olasz Kultúrintézet koncerttermében a La Caffettiera Stioppeta ( A felrobbant kávéfőző) kórus koncertje. A társaság 2004. augusztusában alakult Perugiában, az „Universitá per stranieri”(Külföldiek egyeteme) hallgatóiból, egy sajnálatos konyhai baleset napján.

Eredetileg csak a maguk örömére énekeltek, majd az egyetem zenetörténet professzora, Stefano Ragni ösztönzésére felléptek az egyetem „Aperto per ferie” koncertjén.

Budapestre hazatérve az alapító magyar tagokhoz újabbak csatlakoztak, s így a kamarakórus most az ELTE BTK olasz tanszékén folytatja a munkát. Műsorukon elsősorban reneszánsz szerzők latin, olasz, francia, spanyol nyelvű művei szerepelnek.

Megalakulásuk óta többször felléptek az ELTE olasz tanszékén, közreműködtek a Magyar Nemzeti Galéria „Hangverseny délidőben” sorozatán, és az Ókor című folyóirat 2005-ös őszi számának bemutatóján a Magyar Nemzeti Múzeum lapidáriumában.

A hangversenyre a belépés ingyenes.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
Kiplingtől, a világhírű angol írótól egy táraságban megkérdezték, hogy szerinte kik kormányozzák a világot: a férfiak vagy a nők?
Aforizmák
„ Mutassatok nekem hat sort bárki írásából, s én találok benne olyat, amiért fel lehet akasztani."
Armand Jean Du Plessis Richelieu
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ