Pavarotti Budapesten
Dátum: 2006. február 6., hétfő, 14:43
Nagy megtiszteltetés Magyarországnak, hogy Luciano Pavarotti 2005-2006-os búcsúturnéjának egyik utolsó koncertjét Budapesten tartja - a világ egyik legnagyobb tenorja augusztus 19-én, este 8-órakor lép a közönség elé a Puskás Ferenc stadionban - hangzott el hétfőn az eseményt beharangozó budapesti sajtótájékoztatón.

A hangversenyen, amelyre a jegyeket február hatodikán, a sajtótájékoztató napján kezdték el árusítani, Leona Maggera vezényel, s a MÁV Szimfonikus Zenekar működik közre.

A Magas C Királya nemrégen jelentette be, hogy befejezi aktív pályafutását, és 2006 őszén, születésnapján lép utoljára a közönség elé. Az operaszerepektől már 2004 tavaszán elbúcsúzott, amikor a Metropolitan Opera színpadán Puccini Tosca című művében Cavaradossi jelmezét öltötte magára.

2005-ben és 2006-ban az énekes koncertkörúton köszön el rajongóitól - a Farewell Tour állomásai azok a városok, amelyek különösen kedvesek a világsztár szívének. Ezek egyike Budapest, ahol 1986-ban az Erkel Színházban Puccini Bohémélet című operájában Rodolphe szerepében láthatta a magyar közönség.

S hogy mire számíthatnak az augusztusi koncerten a budapesti operarajongók? Lendvai György, a Pavarottit kísérő MÁV Szimfonikus Zenekar ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a világhírű tenor állandó műsorral lép a közönség elé. A koncert első részében olasz dalokat ad elő zongorakísérettel, a második részben pedig operaáriákat énekel zenekari közreműködéssel, s egy-egy száma között valamilyen zenekari darab következik.

A MÁV Szimfonikusok kapcsolata Pavarottival tíz évvel ezelőtt kezdődött, s azóta évente két-három koncerten kísérik a világhírű tenort.

Lendvai György elmondása szerint a mester odafigyel a zenekarral, tanácsokkal látja el a zenészeket, s meggyőződése szerint Luciano Pavarotti nem csupán egy gyönyörű hang, hanem a hang egy nagyszerű személyiséget rejt.

A szervezők reményei szerint egyébként az estnek egy magyar szoprán személyében lehet még egy hazai résztvevője, bár ezt a kérdést még egyeztetni kell Pavarottival.

Április végén a koncert előkészítéseként a Magyar Televízió az m1 csatornán tűzi műsorára „A Tenor" című riportfilmet. Az ötven perces produkcióban, amely tulajdonképpen egy mélyinterjú Luciano Pavarottival, magyar származású kollégáival, barátaival elevenítik fel a közös pillanatokat, a színpadi és a privát élményeket a gyerekkortól egészen a visszavonulás utáni tervekig.

A koncertekre a jegyeket az országban 170 helyen árusítják, ám a szervezők reményei szerint érkeznek operarajongók Ausztriából, Horvátországból és Szlovákiából is.

Összesen 31 ezer jegyet adnak ki - a legolcsóbb 6900 forintba kerül. A legdrágább az a néhány száz VIP-jegy lesz, amelyet 150 ezer forintért árusítanak. Az ár tartalmazza a koncertjegyet, a helyszínen járó VIP-ellátást, a parkolókártyát, valamint a vacsorát a Corinthia Grand Hotel Royal báltermében, amelyre természetesen Pavarotti is hivatalos.

(MTI-Panoráma)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A híres debreceni komikus az ország másik végében szerepel. Szünetben bemegy az öltözőjébe egy felhevült anya a lányával, és lelkesen mondja:
 
Shaw nyomtatott meghívót kapott egyik hölgyismerősétől, akit különösebben nem kedvelt.
Aforizmák
„ Az igazság létezik. Csak a hazugságot találják ki."
Braque
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ