John McLaughlin és Zakir Hussain a Millenárisban
Dátum: 2006. február 11., szombat, 9:45
John Mclaughlin nem csak a világ egyik leghíresebb gitárosa, hanem a jazz és a klasszikus indiai zene fúziójának első számú nagymestere. 1975-ben ő és a tabla-virtuóz Zakir Hussain alapították a SHAKTI-t a world music stílus előfutáraként, mely mind a mai napig rendkívül népszerű. A zenészek 2006. március 7-én lépnek föl a Millenáris Teátrumban.

A zenekar virtuóz játékában a jazz-improvizációktól a hindusztáni (észak-indiai) ragákon át a karnatikus (dél-indiai) klasszikus zenéig minden elem harmonikus egésszé ötvöződik. Művészetük alapja nem kis részben a zenészek és hangszerek közötti ihletett párbeszéd, valamint a lenyűgöző tempóban játszott indiai ritmusok folyamatos változásának kimeríthetetlen variációja.

Különlegesség számba menő hangversenyeiken résztvenni a legmagasabb szintű műélvezet, kápráprázatos technikai színvonalon előadott, varázslatos zenéjükkel közönségüket szinte transzállapotba kergetik. Sokak szerint ez a titka a SHAKTI frenetikus sikereiknek.

A zenekar tagjai:
John McLaughlin - guitar
Zakir Hussain - tabla
Vinayakaram Selvaganesh - kanjira, ghatam, mridangam
Uppalapu Shrinivas - mandolin
Shankar Mahadevan - vocal

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
 
Szabadtéri előadás világítópróbája volt, mikor a rendező ingerülten ordított rá a világosítókra: – Gyerekek, vegyétek már ki azt a sárgát! Hát nem látjátok, milyen sok?!?
Aforizmák
„ Az ördög nem alszik, legalábbis nem akárkivel."
Sándor György
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ