Stacey Kent Debrecenben
Dátum: 2008. szeptember 3., szerda, 9:14
Debrecenben koncertezik a világ vezető jazzénekesei között számon tartott Stacey Kent. A Debreceni Jazznapok egyik éke a káprázatos hangú amerikai énekesnő estje lesz, akit olyan legendákkal említenek egy napon, mint Ella Fitzgerald és Billi Holliday.

Szeptember 5-én, pénteken este nyolc órától, a Debreceni Jazznapok programsorozatán belül hallgathatjuk és nézhetjük meg a világhírű Stacey Kent-et. A jazzénekesnő született romantikus alkat, aki varázslatos személyiségével, behízelgő tónusával, az iróniát sem nélkülöző előadásmódjával közönségét mindenütt elbűvöli, így azokat is, akik e napon Debrecenbe látogatnak.

A New York-i születésű jazzdíva tehetsége véletlenül tört a felszínre. Összehasonlító nyelvészetet tanult az egyetemen, amikor európai útján találkozott Jim Tomlinson angol szaxofonossal. A találkozás sorsszerű volt, ugyanis a fiatalember nem csak a zene iránti szeretetet ébresztette fel a művésznőben, hanem a kapcsolatból együttműködés, majd később házasság lett.

Stacey Kent első lemeze 1997-ben jelent meg, de az igazi hírnevet, és népszerűséget egy televíziós fellépés alapozta meg 1999-ben. 2001-ben és 2002-ben a BBC a legjobb énekesnek választotta, 2004-ben Backstage Bistro-díjat kapott a legjobb koncertért. 2006-ban férjének – Stacey közreműködésével készült – Lyric című albuma lett az év lemeze Angliában.

Nagyon egyéni és széles repertoárral rendelkezik. Olyan lemezei teszik, és tették – nem véletlenül – népszerűvé, mint a Tander Trep, a Let Yourself Go, a Dreamsville vagy az eddigi legszemélyesebb albuma a The Boy Next Door. Többek között ezekkel a jazz dalokkal is várja a debreceni közönséget az énekesnő.

Debreceni koncertjén Stacey Kent mellett közreműködnek: Jim Tomlinson (szaxofon), Dave Newton (zongora), Dave Chamberlain (bőgő), Matt Skelton (dob).

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Alexandre Dumas egyik leghíresebb regénye A három testőr. A regényben címe ellenére mégis négy testőr szerepel: Athos, Porthos, Aramis és D'Artagnan. Egy olvasó meg is írta Dumas-nak, hogy a regény címében tévedett, mire az író így válaszolt:
 
1960 – Lausanne. A Tabaris-mulató egyik páholyában ül Husszein, jordániai király. Nagyon tetszenek neki Rodolfo kártyamutatványai. A műsor után a bűvész öltözőjében megjelenik egy elegáns úr, s meghívja Rodolfót a király páholyába. Őfelsége közelről szeretné látni a kártyatrükköket.

Aforizmák
„A gonosz győzelméhez csak annyi kell, hogy a jó emberek ne tegyenek semmit."
Edmund Burke
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ