Több, mint zenebolt
Dátum: 2006. február 17., péntek, 16:04
A Dalok.hu a magyar zenészek kezdeményezésére és igényei szerint épülő non-profit internetes zenei portál, ahol letöltéssel lehet magyar zenét vásárolni, ingyenesen zenéket hallgatni, videoklipeket nézni, és a zenészekről szóló információkhoz jutni.
                                      Előzmények

A hagyományos CD terjesztés több éve csökkenő eladásokat produkál és ez a tendencia nem is látszik megváltozni. Ezzel egyidejűleg az internet lassan felváltja a fizikai kereskedelmet, de mindeddig a felhasználók többsége illegális forrásból töltötte le kedvenc zenéit. Ezt a főleg zenészeknek kárt okozó gyakorlatot az utóbbi években külföldön visszaszorították a jogvédők és az olcsó, széles választékot kínáló legális áruházak. A tendencia megfordulását ott látványosan illusztrálja az internetes zeneeladásból származó bevételek ugrásszerű növekedése. Ezt szem előtt tartva elhatároztuk, hogy itthon is készítünk egy weboldalt, ami terveink szerint sokkal több, mint egy zenebolt.

A Dalok.hu a magyar zenészek kezdeményezésére és igényei szerint épülő non-profit internetes zenei portál, ahol letöltéssel lehet magyar zenét vásárolni, ingyenesen zenéket hallgatni, videoklipeket nézni, és a zenészekről szóló információkhoz jutni.

Több okunk van arra, hogy azt gondoljuk, a Dalok.hu más lesz, mint a 'többi':

                                    Zenészkontroll

Az oldalt a Zenészszakszervezet hozta létre. Üzemeltetője a szakszervezet közhasznú, non-profit társasága, a Magyar Élőzene Művészeti (MÉZ) Kht.

                                       Nyilvánosság

A Dalok.hu a nyilvánossághoz jutás alternatív eszköze. Tudjuk, hogy a mai piaci helyzetben egyre kevesebb zenész talál megfelelő kiadót, terjesztőt. Mi ingyenes bemutatkozási és értékesítési lehetőséget kínálunk minden zenész számára, aki a Dalok.hu segítségével közönségét keresi. Így olyan felvételeknek is nyilvánosságot adunk, amelyek másként nem jutnának el a közönséghez.

Tisztában vagyunk azzal, hogy egy bolt forgalma a látogatottságától függ, ezért reklámmal és a média más eszközeivel azon igyekszünk, hogy idevonzzuk az érdeklődőket.

                                             Árak

Komoly eszközöket fordítunk az oldal népszerűsítésére, ugyanakkor magunk hasznot nem várunk tőle. Kihagyjuk a profitérdekelt terjesztést, így áraink anélkül lesznek alacsonyabbak, hogy a zenészeknek kevesebb jutna. A Zenészszakszervezet szavatolja, hogy a zenészek minden egyes vásárlásról teljes körű elszámolást kapnak.

                                           Jogok

Nem erőltetjük a hosszú távú elkötelezettséget - bármikor levehetitek a felvételeiteket az oldalról. A Dalok.hu nem kér kizárólagosságot sem - az itt forgalmazott dalaitokat bárhol máshol is árulhatjátok.

                                       WWWilág

Hamarosan beindítjuk a Dalok.hu angol nyelvű változatát, a Songs.hu oldalt is, amely az egész világon nyilvánosságot biztosít nektek és értékesíti zenéteket. A rendelkezésünkre álló felvételek száma lehetővé teszi, hogy a nagy nemzetközi internetes áruházakba is bejussunk, így még szélesebb körű nyilvánosságra és értékesítésre számíthattok.

Együttműködünk a Zenei Export Irodával, melynek feladata a magyar zene külföldi promóciója. A Dalok.hu adatbázisát megjelenítjük a nagyobb külföldi zenei szakvásárokon (legközelebb Cannes-i Midemen, ahol a Dalok.hu biztosítja a 'Promocasting' szolgáltatást az Export Iroda részére). Külön figyelmet szentelünk a külföldi koncertszervezéshez szükséges zenekari és DJ adatok összegyűjtésére is (rider, stageplan, sajtófotók. stb.)


                                     Mikor indul a Dalok.hu?

Az oldal már jelenleg is elérhető. Most ízelítőként hasznos információkon túl, néhány frissen feltöltött zenét és a mindannyiunkat foglalkoztató kérdésekről szóló interjúkat találsz. Március 1-jétől az oldal zenei áruházként is működik majd.

Mit kell tennem, ha a zenémet promótálni és árulni szeretném a Dalok.hu-n?

Elsősorban szerződést kell kötnünk, amelyből részleteiben is láthatod, hogyan történik az árusítás, illetve az elszámolás. Mire van még szükségünk?

  • A zenére CD-n, audio vagy wav formátumban;
  • szkennelt borítóra (ha van);
  • rövid leírásra az albumról (számról), stílus meghatározással;
  • zenekarleírásra, diszkográfiára, tagok, szerzők, előadók neveinek feltüntetésével.
  • zenekari fotókra;
  • a zenekarra vonatkozó legfontosabb friss hírekre.

    Fontos, hogy a zenekarodról szóló információk folyamatosan frissüljenek: küldjél híreket és turnédátumokat!

  • Amennyiben bizonyos számokat ingyenesen meghallgathatóvá szeretnéd tenni, jelöld be azokat, Ha te akarod kiválasztani, mi legyen az ingyenes meghallgatható 1 perces minta, küldd el a vágott részleteket. (Ennek hiányában automatikusan az első 1 percet jelöljük ki.)
  • videó anyagra (klip, koncertfelvétel);
  • riderre, stageplanra, sajtófotóra.

    Címünk: Dalok.hu Budapest 1068 Benczúr u. 27.
    Dalok.hu mindenki számára nyitott. Értesítsetek más zenészeket is erről a lehetőségről.

    További információ és jelentkezés:
    www.dalok.hu;
    info@dalok.hu

  • Hozzászólás
    Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
    Hozzászólások
    Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
    Legyen Ön az első!
    Keresés:  KERESÉS
    Galéria
     
    Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
    Bemutatkozó
     
    Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
    Anekdoták
    Örkény István a XX. század derekán alkotott. Az akkori kor (főként a politikai réteg) nem nagyon ismerte el munkásságát, sőt, nem nagyon kedvelte azt. Ezért aztán Örkény úgy döntött, hogy önként felhagy hivatásával, s megpróbálkozik az újságírással.
     
    Maurice Joxant-nak, Lautrec barátjának az a gondolata támadt, hogy Lautrecnek bizonyára örömet szerezne, ha kijárná neki a Becsületrendet.
    Aforizmák
    „Az ember veszendő. Lehetséges; de vesszünk el úgy, hogy ellenállunk."
    Albert Camus
    Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
    Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
    Művész-világ