Hírek

Először ad hangversenyt Szolnoki Szimfonikus Zenekar a schönbrunni kastélyban, Bécsben március 23-án.

Hírek

Heinz Holliger svájci karmester a Nemzeti Filharmonikusokkal lép fel március 10-én a Müpában, a Mesterek és tanítványok koncertsorozat részeként.

Hírek

Kialakult Magyarország egyetlen dalversenyének elődöntős mezőnye. A húsz versenydal két adásban mutatkozik be, a produkciók az eredetitől eltérő műfajban térnek vissza.

Hírek

A szombati utolsó válogatóban újabb tíz produkció mutatkozik be A Dal 2024 műsorában, és az adás után kialakul a crossover elődöntős mezőny. Az élő show alatt a közönség a zsűrivel együtt értékelheti a produkciókat - közölte az MTVA Sajtó és Marketing Irodája hétfőn az MTI-vel.

Hírek

Puccini Manon Lescaut című műve hangzik el a Nemzeti Filharmonikusok Opera bérletének harmadik estjén, vasárnap a budapesti Müpában.

Hírek

Február 22-én Kaposváron, a Csiky Gergely Színházban, majd másnap Budapesten, a Zeneakadémián ad koncertet Mesék, táncok címmel a MÁV Szimfonikus Zenekar Csaba Péter, a zenekar vendégkarmesterének vezényletével, és Abouzahra Amira hegedűművész közreműködésével.

Hírek

Elhunyt Deák Tamás, a Macskafogó, a Mézga család és a Kérem a következőt! című rajzfilmek zeneszerzője. A karmester, trombitás, a Deák Big Band alapítója életének 96. évében, hétfőn halt meg Budapesten - közölte a család az MTI-vel.

Hírek

Az egyik legnépszerűbb magyar táncdalénekes, Szécsi Pál tiszteletére rendeznek emlékkoncertet születésének 80. évfordulója alkalmából március 10-én a Budapest Sportarénában.

Hírek

Átalakul A Dal pontozási rendszere. A nézők a korábbi évadokhoz képest nagyobb szerepet kapnak a dalverseny válogatóiban - közölte az MTVA pénteken az MTI-vel.

Hírek

A gyerekeket és a kisgyermekes családokat várja az Óbudai Danubia Zenekar az 5. Kalandra Fül nevű klasszikus zenei, gyerek- és családi fesztiváljára február 24-én a Budapest Music Centerben (BMC).

Hírek

Kialakult A Dal 2024 mezőnye, miután a szakmai zsűri kiválasztotta azt a 40 szerzeményt, amelyeket február 10-től szombatonként, élő showműsorban láthatnak a nézők a Dunán - közölte az MTVA Sajtó és Marketing Irodája pénteken az MTI-vel.

Hírek

Huszonöt éve, 1999. február 2-án halt meg Tátrai Vilmos Kossuth-díjas hegedűművész, a Tátrai-vonósnégyes és a Magyar Kamarazenekar alapítója, az Állami Hangversenyzenekar koncertmestere. Az MTVA Sajtóarchívumának anyaga:

Hírek

A Müpában ad közös koncertet kedden a Szolnoki Szimfonikus Zenekar és az Aurevoir. együttes - közölte a Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. hétfőn közleményben az MTI-vel.

Hírek

Richard Strauss Ariadné Naxoszban című operájával indítja a 2024/2025-ös évadot szeptemberben a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) a budapesti Müpában.

Hírek

A fuvola és Drahos Béla fuvolaművész a főszereplő a MÁV Szimfonikus Zenekar pénteki koncertjén a Festetics-palotában Budapesten.

Hírek

Megújult formában, 29. alkalommal rendezik meg az idén augusztus 1-4. között Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny Debrecenben: a főszervező Kodály Filharmónia Debrecen szakmai partnere a világ legnagyobb ifjúsági zenei szervezete, a Jeunesses Musicales - közölték a szervezők pénteken az MTI-vel, jelezve, hogy a rangos megmérettetésre április 15-ig várják a jelentkezéseket a verseny hivatalos oldalán.

Hírek

Díjátadóval és gálakoncerttel zárult vasárnap a Cziffra György Fesztivál: az Életműdíjat idén Eötvös Péter karmester, zeneszerző, zenepedagógus és Csiba Lajosné Emődi Györgyi karvezető, zenepedagógus kapta, Tehetség-díjjal pedig Abouzahra Amira hegedűművészt, Lukács Gergely tubaművészt és Vida Mónika Ruth zongoraművészt jutalmazták - tudatták a szervezők vasárnap az MTI-vel.

Hírek

Tizenöt koncertből álló ifjúsági hangversenysorozatra várja a gyerekeket februárban és márciusban a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, a sorozat szólistája Gabor Vosteen furulyaművész lesz.

Hírek

A Dal 2024 második, február 17-i válogatójából újabb öt dal jut tovább az elődöntős mezőnybe. A továbbjutóknak az eredeti hangzástól eltérő műfajban kell bemutatkozniuk a crossover fordulóban.

Hírek

A Várkert Bazárban ad koncertet február 22-én a Kozma Orsi Quartet. A dzsesszformáció a Várkert Akusztik sorozatban mutatja be Találkozások újra című műsorát a Rendezvényteremben.

Hírek

Gyermek- és ifjúsági kórusok jelentkezését várja február 15-ig a soproni Éneklő Ifjúság találkozóra a szervező 5. Szólam Alapítvány és a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. - tájékoztatta az alapítvány pénteken az MTI-t.

Hírek

Madarász Iván Kossuth-díjas zeneszerző február 10-én lesz hetvenöt éves. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

Az előválogatóból 40 dal jutott tovább A Dal 2024 mezőnyébe. A szombati első adásban tíz produkciót láthatnak a nézők a Duna csatornán.

Hírek

Újabb két évre Németh Alajost választotta elnökének az Artisjus. A dalszerző-előadó, aki másodszor lesz a szerzői egyesület vezetője, sürgeti a jogdíjak inflációs értékkövetését.

Hírek

Északi zeneszerzők - Grieg, Nielsen és Sibelius - darabjaival várja az érdeklődőket a Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) zenei maratonja vasárnap. A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben, a Fesztivál Színházban és az Üvegteremben tartott zenekari koncertek és kamarazenei produkciók mellett ingyenes koncertfilmvetítések is lesznek - tájékoztatta a Müpa az MTI-t.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenc jókedvű társasággal vacsorázott egy óbudai vendéglőben. Az asztalok között állandóan ott lábatlankodott egy szemtelen kiscsirke, le-lecsapva a morzsákra.
 
Egyik hazai körútján Caruso néhány ezer lírát utaltatott át magának egy kisváros postahivatalába. Amikor a címére érkezett pénzért jelentkezett, az akkurátus postamester sehogy sem volt megelégedve az énekes személyi igazolványaival.
Aforizmák
„ Bármiben hiszel is, meghalsz, de ha semmiben sem hiszel, már élő halott vagy."
Kertész Imre
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ