Hírek

Először ad koncertet a Müpában a hazai rockszíntér kimagasló zenészeit tömörítő Magyar Atom. A Tátrai Tibor gitáros által vezetett supergroup szeptember 22-én a Fesztivál Színházban játszik.

Hírek

November 27-től látható a nemzetközivé bővülő Virtuózok klasszikus zenei televíziós tehetségkutató hatodik évada. Ezúttal a négy visegrádi ország és Szerbia fiataljai mérik össze tudásukat.

Hírek

A Nemzeti Filharmonikusok hangversenyével kezdődik szerdán a Bach Mindenkinek Fesztivál a budapesti Avilai Nagy Szent Teréz-plébániatemplomban - hangzott el az M1 aktuális csatorna szerdai adásában.

Hírek

Négynapos különleges rendezvénysorozattal indítja évadát a Fonó Budai Zeneház. Az idén 25 éves budai intézmény Folkfőváros című eseményén szeptember 16-tól 19-ig népszerű programjai és előadói szerepelnek.

Hírek

Fiatal zenészek karrierjének előmozdítását támogatja a héten indult FOCUS on You című programsorozat. Az online workshop-sorozaton 18-35 év közötti előadóművészek és zeneszerzők sajátíthatnak el a zenei üzleti életben szükséges készségeket és tudást, személyre szabott, interaktív formában. A sorozatot a fiatal zenészek jövőképéről szóló nyilvános kerekasztal-beszélgetés vezeti be.

Hírek

Megjelent a 700 millió forintos keretösszegű pályázat, amely a koronavírus-járvány miatt elmaradt, vagy jelentősen csökkentett programmal megvalósult, 500-nál nagyobb létszámú könnyűzenei fesztiválok szervezőit támogatja - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) az MTI-vel csütörtökön.

Hírek

A novemberi veszprémi Music Hungary Konferenciára a kormány véleményezi az elkészült magyar könnyűzenei stratégiát, addigra a 2021-2025 közötti időszakra vonatkozó pénzügyi pillérek is körvonalazódnak - jelentette be a magyar könnyűzene, valamint a kortárs magyar popkultúra megújításának és társadalmiasításának koordinálásáért felelős miniszteri biztos szerdán Budapesten.

Hírek

Harmincadik alkalommal várják a szervezők a népzene iránt érdeklődő közönséget a Kecskeméti Népzenei Találkozón szeptember 17. és 20. között, amelynek középpontjába idén a pásztorok zenei kultúrájának bemutatása áll.

Hírek

Beethoven- és Richard Strauss-koncerttel indítja az évadot a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) csütörtökön a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében, Budapesten.

Hírek

A Bögöthy Trió és a Modern Art Orchestra koncertjével kezdődik az Érdi Jazz Fesztivál, amelyet szeptember 11. és 13. között rendeznek a Magyar Földrajzi Múzeum kertjében.

Hírek

Részben virtuálisan tartják meg idén a WOMEX nemzetközi világzenei fesztivált - jelentette be pénteken a magyar szervező, a Hangvető és a főszervező berlini Piranha Arts.

Hírek

Átvette a tavasszal neki ítélt Bartók-Pásztory-díjat Kelemen Barnabás hegedűművész és Zombola Péter zeneszerző csütörtökön a Zeneakadémián.

Hírek

Mások mellett a Budapest Bár, Rúzsa Magdi, Dés László is a pécsi Kodály Központ színpadára áll az ősszel - tájékoztatta a baranyai megyeszékhely multifunkcionális hangversenytermét működtető Zsolnay Örökségkezelő NKft. (ZSÖK) szerdán az MTI-t.

Hírek

Szeptember 21-től kezdődik a könnyűzenei ipar támogatására indított Raktárkoncert-sorozat; a közönség saját otthonában nézheti meg a csaknem 200 koncert bármelyikét.

Hírek

Mesekoncertet ad Szarka Gyula, a Ghymes együttes alapítója három Veszprém megyei településen a hétvégén. A Tücsöklakodalom című mesekoncertet Magyarpolányban, Pécselyen és Dörgicsén hallgathatják meg az érdeklődők - közölte szerdán az MTI-vel a Soproni Petőfi Színház sajtóreferense.

Hírek

Csütörtökön rendezik a Music ül a fűben elnevezésű komolyzenei pikniket a Millenáris Park és a MÁV Szimfonikus Zenekar rendezésében.


Hírek

Alternatív, rock- és metálzenekaroknak rendez tehetségkutató fesztivált szombaton Tatabányán a Peron Music Alapítvány - tájékoztatta a szervezet elnöke szerdán az MTI-t.

Hírek

A karnagyi munka szépségét az adja, hogy sokan hoznak létre valami csodát, hogy embereken keresztül szólal meg a zene - mondta el az 50. életévét szeptember 8-án betöltő Somos Csaba, a Nemzeti Énekkar vezető karnagya, karmester, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára az MTI-nek.

Hírek

Strauss, Bruckner és Hindemith műveinek megszólaltatásával, Bogányi Tibor vezényletével, Balog József zongoraművész közreműködésével kezdi meg új évadát csütörtökön a pécsi Kodály Központban a Pannon Filharmonikusok Zenekar (PFZ), amely idén és jövőre két jeles évfordulót is ünnepel.

Hírek

A rekordszámú, 348 pályázat közül az eredetileg kitűzöttnél több, 11 országból 17 kompozíciót juttatott tovább az előzsűri a Bartók Világverseny idei, zeneszerzők számára vonósnégyes művekre meghirdetett fordulóján.

Hírek

A Kárpát-medencei pásztorkultúra kerül a középpontba a 30. Kecskeméti Népzenei Találkozón, amelyen hagyományőrző mesterek, autentikus népzenei programok, táncház és szabadtéri rendezvények is várják a közönséget szeptember 17. és 20. között.

Hírek

Folytatódik a Modern Art Orchestra (MAO) Legendás Albumok című koncertsorozata. A big band a széria keretében minden hónap második keddjén egy emblematikus dzsesszalbumot szólaltat meg élőben a BMC Opus Jazz Clubban.

Hírek

Csaknem két évtized szünet után újjáalakult a KGB zenekar. A Karthago együttesből ismert Kiss Zoltán Zéro projektje, amely sokáig a Kisváros című tévésorozatban szerepelt, két új taggal kiegészülve szeptember 12-én Budapesten lép fel.

Hírek

Kilenc bérletsorozatot hirdet a 2020/2021-es évadra a MÁV Szimfonikus Zenekar, amely szombaton ingyenes kamarakoncertekre várja a közönséget Budapest belvárosában.

Hírek

A Mendelssohn Kamarazenekar muzsikusaival kiegészülő Cotton Club Singers is fellép a számos komolyzenei és ahhoz kapcsolódó kulturális programot kínáló, szeptember 10. és 13. között zajló Zeneszüret fesztiválon, Pécsen.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
Alexandre Dumas egyik leghíresebb regénye A három testőr. A regényben címe ellenére mégis négy testőr szerepel: Athos, Porthos, Aramis és D'Artagnan. Egy olvasó meg is írta Dumas-nak, hogy a regény címében tévedett, mire az író így válaszolt:
Aforizmák
„Nem az a dolgunk, hogy kitaláljunk magunknak egy sorsot, hanem az, hogy megtaláljuk a sajátunkat, s azt teljességgel és töretlenül éljük végig."
Hermann Hesse
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ