Hírek

Első alkalommal adták át a Bartók Rádió Zenei Díjakat tizenegy kategóriában szerdán a Budapest Music Centerben (BMC).

Hírek

Csaknem kétszáz fiatal, köztük 18 magyar énekes jelentkezett a Zeneakadémia 6. Marton Éva Nemzetközi Énekversenyére.

Hírek

A magyar zeneművészet tíz kiemelkedő, harminc év alatti képviselője vehette át a Junior Prima Díjat magyar zeneművészet kategóriában.

Hírek

Különleges bemutatókkal, népszerű és ismert zeneszerzők műveivel készül a Liszt Ferenc Kamarazenekar a 2024/2025-ös évadra.

Hírek

A most lezárt jogosultkutatás során az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) csaknem 210 millió forint, 2016 és 2022 között beszedett jogdíj jogosultját azonosította be és fizette ki pótlólag. Az EJI folytatja a tavaly beszedett jogdíjak felosztását is.

Hírek

Száz éve, 1924. április 25-én született Szőnyi Erzsébet Kossuth-díjas zenepedagógus, zeneszerző, karvezető, a nemzet művésze, Kodály Zoltán tanítványa és zenepedagógiai módszerének világszerte ismert népszerűsítője. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

Jubileumi koncertet ad az idén 45 éves Dinamit együttes május 25-én a csepeli Barba Negrában.

Hírek

MVM Classic&Club néven a klasszikus zenét és a minőségi könnyűzenét középpontba állító, nagyszabású országos koncertsorozat indul az MVM támogatásával. A koncertsorozat a két műfaj kiemelkedő hazai tehetségeinek egyedi produkcióit mutatja be.

Hírek

Frenk szólókoncertet ad pénteken este a Várkert Akusztik sorozat következő eseményén a Várkert Bazár rendezvénytermének aulájában.

Hírek

Nyerteseket hirdettek a Petőfi Nagylemez Programban, a Petőfi Kulturális Ügynökség pályázata első nagylemezük elkészítésében segíti a fiatal zenészeket, munkájukat mentorként a hazai könnyűzenei élet meghatározó szakemberei segítik.

Hírek

Három fiatal művésszel lép színpadra a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara április 15-én a budapesti Zeneakadémián.

Hírek

Eötvös Péter Szent István Renddel kitüntetett, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerzőt, karmestert, zenepedagógust, a magyar és nemzetközi kortárs zene kiemelkedő alakját a Kulturális és Innovációs Minisztérium saját halottjának tekinti - közölte a tárca hétfőn az MTI-vel.

Hírek

Pécs város zenei életét ismerheti meg a Magyar Zene Háza közönsége április 26-tól 28-ig a Város a Házban programsorozat következő állomásán.

Hírek

A világhírű karmester, Kobajasi Kenicsiró újra a MÁV Szimfonikus Zenekart vezényli Budapesten első magyarországi, egyben első nemzetközi fellépésének ötvenedik évfordulóján - közölte a zenekar az MTI-vel szerdán.

Hírek

Dupla ünnepi hangversenyre és japán turnéra készül Kobajasi Kenicsiró vezényletével a MÁV Szimfonikus Zenekar.

Hírek

Első alkalommal adják át a Bartók Rádió Zenei Díjakat a tavalyi év kiemelkedő zenei teljesítményeinek elismeréseképpen tizenegy kategóriában - hangzott el az M1 aktuális csatorna adásában.

Hírek

Átadták a 2024-es állami zenei ösztöndíjakat hétfőn a Zenetudományi Intézetben Budapesten.

Hírek

Fonogram-életműdíjat kapott az idén 50 éves Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András Indián - közölte a díj kommunikációjával foglalkozó cég csütörtökön az MTI-vel.

Hírek

A márciusban elhunyt Eötvös Péter zeneszerzőre emlékezik az Alba Regia Szimfonikus Zenekar jövő csütörtökön Székesfehérváron, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.

Hírek

Másodszor rendezik meg a Budapesti Nemzetközi Orgonafesztivált május 5. és június 30. között a Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomban, ahol a magyar művészek mellett lengyel és olasz orgonisták is fellépnek majd.

Hírek

A 40 tagú Pannon Cigányzenekar bemutatkozó koncertjét április 18-án hallhatja a közönség az Uránia Nemzeti Filmszínházban, id. Berki László, a 100 Tagú Cigányzenekar alapító művészeti igazgatója emlékének ajánlva.

Hírek

Eötvös Péter kétszeres Kossuth-díjas, Szent István-renddel kitüntetett zeneszerző és karmester búcsúztatását április 18-án, csütörtökön tartják a Budapest Music Centerben - tájékoztatta a BMC az MTI-t szerdán.

Hírek

Május 5-ig várják a jelentkezéseket a Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűversenyre, amelyet július 4. és 14. között ötödik alkalommal rendeznek meg Budapesten.

Hírek

Geszti Péter előadóművész, dalszövegíró hatvanadik születésnapja alkalmából jövő év elején, január 25-én jubileumi koncertet ad Budapesten Geszti Sixty Aréna Show címmel - áll a szervezők közleményében.

Hírek

Március 23. és 25. között tartják a 45. Rézfúvós és Ütőhangszeres Találkozót és Versenyt Debrecenben a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar Rézfúvós és Ütőhangszeres Tanszéke, valamint a Conservatory Alapítvány szervezésében.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Miután Heltai Jenő nem kérhetett szabadalmat szellemes mondásaira, sűrűn érte az a „megtiszteltetés", hogy ötleteivel mások neve alatt találkozott.
 
Goethe még diák korában gyakran sétált a város határain kívül is. Egyszer egy keskeny ösvényen járt éppen, amikor a vele éppen rossz viszonyban álló diáktársa jött szembe.
Aforizmák
„ A nagyságot az jellemzi, hogy irányt mutat."
Friedrich Nietzsche
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ