Hírek

A Peer Gynt titka című koncerttel indul a pécsi Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) öt hangversenyből álló, hagyományos fővárosi bérletes sorozata pénteken este a Müpában.

Hírek

Gyenyisz Burjakov fuvolaművésszel ad koncertet csütörtökön a Liszt Ferenc Kamarazenekar a Budapest Music Centerben.

Hírek

A Zeneakadémia nagytermében debütál szeptember 23-án a Danubia Zenekar és művészeti vezetője, Hámori Máté új zenei projektje, a Közös hang, melynek célja az ország nehezebb sorsú településein élő, zenét tanuló gyerekek integrációjának elősegítése - közölték az MTI-vel a szervezők.

Hírek

Hatvannyolc éves korában, súlyos betegség következtében váratlanul elhunyt Ligeti András Kossuth-díjas karmester, hegedűművész - tájékoztatta a család vasárnap az MTI-t.

Hírek

Kiírta zenei pályázatait szerdán a Petőfi Kulturális Ügynökség, a pályázatokat október 1-jéig lehet benyújtani - tudatta a Petőfi Kulturális Ügynökség szerdán az MTI-vel.

Hírek

Indul a Zeneakadémia új évada: ősszel Liszt Fesztivált és Bartók Világversenyt rendeznek az intézményben, amely a tehetségek támogatására Mesterjáték néven a Liszt Ferenc Kamarazenekarral működik együtt.

Hírek

Rolla János Kossuth-díjas hegedűművésszel és Mozart-művekkel indítja évadát az Anima Musicae Kamarazenekar csütörtökön a budapesti Nádor Teremben.

Hírek

Vasárnap kezdődik a Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny a budapesti Zeneakadémián, a nyitókoncerten a Szent István Filharmonikusok Balázs János zongoraművésszel és Kovács János vezényletével Liszt-műveket szólaltatnak meg.

Hírek

A nagy számú nemzetközi résztvevő miatt idén online rendezik meg 3. Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivált és Versenyt szeptember-októberben - tájékoztatták a szervezők pénteken az MTI-t.

Hírek

Szeptember 11-én rendezik a III. Nemzetközi Doráti Antal Karmesterversenyt a budapesti Zeneakadémián.

Hírek

Minél több személyes találkozásra törekszik új évadban a közönséggel a Szegedi Szimfonikus Zenekar - jelentette ki Gyüdi Sándor igazgató az együttes csütörtöki évadnyitó társulati ülésén.

Hírek

Társadalmi programok, közte a Beethoven-projekt 2.0, a zeneoktatási platform és a Máltai Szimfónia alkotják az Óbudai Danubia Zenekar új évadának alapját.

Hírek

Immár nyolcadszor írta ki az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma induló előadói alprogramjának pályázatát. Idén is mentori programot, szakmai támogatást, illetve 2,5 millió forintot nyerhetnek el a pályázók.

Hírek

Orosz zeneszerzők művei szólalnak meg a MÁV Szimfonikus Zenekar hangversenyén Káli Gábor vezényletével szerdán a budapesti Zeneakadémián.

Hírek

Bartók-művekkel indítja szombaton a 2021/2022-es évadot a Nemzeti Filharmonikus Zenekar a budapesti Müpában.

Hírek

A kanadai Kevin Chen nyerte a Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny fődíját, a második helyen az olasz Giovanni Bertolazzi végzett, míg a harmadik a magyar Kovács Gergely lett.

Hírek

Neves vendégművészekkel találkozhat a közönség a Concerto Budapest őszi hangversenyein, a nyitókoncertet szeptember 24-én és 25-én tartják a Zeneakadémián - tájékoztatták a rendzvény szervezői az MTI-t.

Hírek

Elhunyt Póka Egon Máté Péter-díjas zenész. A Hobo Blues Band, a P. Mobil, majd a Póka Egon Experience basszusgitárosa, zeneszerzője 68 évesen hunyt el.

Hírek

Az európai és benne a magyar zenekultúra művészeti hagyatékát ápolni kell - hangsúlyozta Fülöp Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának művészeti, közművelődési és közgyűjteményi ügyekért felelős helyettes államtitkára a Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny nyitókoncertjén vasárnap a budapesti Zeneakadémián.

Hírek

Tizenhat bemutatót, nagykoncertet tervez bérleteseinek a 2021/22-es szezonban a Savaria Szimfonikus Zenekar, amely szeptember 10-én Edward Elgar csellóversenyével és Richard Strauss Aus Italien című szimfonikus költeményével indítja az évadot a szombathelyi Bartók Teremben.

Hírek

Szerb szoprán, a 31 éves Sonja Saric kapta a 30 ezer eurós első díjat és a közönségdíjat is a Zeneakadémia által szervezett IV. Marton Éva Nemzetközi Énekverseny vasárnapi díjkiosztó gálaestjén - közölte a dalszínház az MTI-vel.

Hírek

Kialakult a IV. Marton Éva Nemzetközi Énekverseny döntős mezőnye, a megmérettetés szombat esti fináléjába tizenketten, köztük egyetlen magyar került be.

Hírek

A megszokott bérletek mellett több új sorozatot is indít az Alba Regia Szimfonikus Zenekar az idei hangversenyévadban - közölték csütörtökön az MTI-vel.

Hírek

Egy koncerten szólal meg Bach Magnificat című műve és annak férfikarra átdolgozott dzsesszváltozata ugyanazzal az előadói gárdával szeptember 6-án a budapesti Zeneakadémián.

Hírek

A közelmúltban elhunyt Winand Gáborra emlékeznek az énekes művészbarátai szeptember 26-án 19 órától a BMC Koncerttermében a Budapest Music Center és a Magyar Jazz Szövetség közös szervezésében.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
 
1937-ben meghívtak néhány magyar művészt Londonba, VI. György koronázására. A meghívottak között volt Aba-Novák Vilmos is.
Aforizmák
„Csak ámulunk, hogy elmúlunk. "
József Attila
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ